KookJij

Tongfilet op zijn paasbest

Een heerlijk tongfilet op zijn paasbest recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tongfilet op zijn paasbest te bereiden

Kook de pasta beetgaar in ruim water met een half blokje visbouillon.
Paprika's in fijne ringen snijden evenzeer de rode ajuin wok deze op samen met de pijnboompitten in een beetje sesamolie en amaretto.
Fileer de tong ofwel koop je twee filets een beetje gemakkelijker, maar ja had deze nog in diepvriezer liggen dus een scherp mes en het komt wel goed.
Kruid deze zeer goed met peper en leg er een beetje garnalen op en rol deze op, prik vast met enkele coctail prikkers. Een beetje kruiden met peper en leg deze in een vuurvaste schotel beboterd een scheutje amaretto erover, wie niet waagt niet wint. Zet 15 min in een voorverwarmde oven op 200gr. De laatste vijf min de clams toevoegen.
Langwerpige uitsteekvorm goed insmeren met olie de pasta erin verdelen vervolgens de groenten.Zet even in de oven om alles goed warm te houden.
Uitsteekvorm op bord zetten verwijder deze voorzichtig, plaats de tongfilets erop en verwijder de prikkers.
Serveer de clams er rond en werk af met grijs garnalen en fijn gesneden bieslook.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Dank je rientje. Groetjes van ons 3tjes :);):p
rientje

rientje zegt:
Bedankt, gaaf recept hoor. Groetjes Rien ;);)
derbyke

derbyke zegt:
Dank je laat het smaken groetjes van ons 3tjes :);):p
limelein

limelein zegt:
Heerlijk.
derbyke

derbyke zegt:
Graag gedaan Gea, laat het smaken. Groetjes van ons 3tjes :);):p
gea

gea zegt:
Mmmm, Hilde...ik heb het recept dus nu aan m'n favorieten toegevoegd zodat ik het gemakkelijk(er) terug kan vinden. Dank je wel!!!:):):)