KookJij

Tomatensoep met rijst en garnalen

Een heerlijk tomatensoep met rijst en garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4-6 personen
Bevat per éénpersoons portie: 135 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tip Culinair
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatensoep met rijst en garnalen te bereiden

Oven voorverwarmen op 220 graden C.
Tomaten in ovenschaal leggen en in midden van oven ongeveer 15 min. roosteren tot schil zwart geblakerd is.
Zwarte schil verwijderen.
Boter verhitten en ui en wortel hierin ongeveer 5 minuten bakken.
2 dl bouillon toevoegen en groenten op zacht vuur afgedekt ongeveer 10 minuten laten stoven.
Tomaten toevoegen en nogmaals afgedekt ongeveer 15 minuten laten stoven.
Tomatenmengsel pureren en zeven.
Mengsel in pan terugdoen, 3 dl bouillon en rijst toevoegen en op zacht vuur ongeveer 10 minuten laten koken.
Soep met zout en peper op smaak brengen en op zacht vuur ongeveer 15 minuten laten koken.
Garnalen (4 achterhouden) en kruiden toevoegen en soep goed verwarmen.
Met garnaal garneren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst