KookJij

Tomaten Ketchup en Loempia Saus

Een heerlijk tomaten ketchup en loempia saus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 24 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaten Ketchup en Loempia Saus te bereiden

1).Doe in de blender de tomaten, uien, knoflook, selderij en lomboks en draai hiervan een homogene massa.
2).Doe deze massa in een pan en breng dit voorzichtig aan de kook onder regelmatig roeren.
3).Laat 10 - 15 minuten door koken, onder zo nu en dan roeren.
4).Nu mogen de andere ingredienten er bij worden gedaan.
5).We brengen het weer voorzichtig aan de kook.
6).De massa mag minstens 2 uur koken en moet dan minstens ingekookt zijn tot de helft en een structuur hebben van de gewenste ketchup. Wel zo nu en dan blijven roeren.
7).We halen alle blaadjes er uit en werken het geheel door een roerzeef.
8).Warm in "brand" schone flessen overbrengen en donker en koel bewaren.
8b).We kunnen er ook tubes mee vullen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dit is dan weer de basis voor de Loempia saus :
4 eetlepels ketchup
6 lomboks zonder zaad
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
Dit doen we in de blender en dat draaien we tot een homogene pasta.
Hierbij gaat het sap van 2 sinaasappelen en dat koken we dan in tot het vocht goeddeels is verdampt
De massa die we overhouden gaat weer in een schoon pannetje en wordt verrijkt met het sap van 4 sinaasappelen,2 eetlepels honing en 2 eetlepels azijn.
Dit geheel koken we in tot een acceptabele stroperigheid

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst