KookJij

Tomaat-maredsoussoep

Een heerlijk tomaat-maredsoussoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 liter personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaat-maredsoussoep te bereiden

Snij de ui en stoof aan in boter tot deze glazig zijn.
Giet de tomatenblokjes en water erbij en voeg de 4 kipbouillonblokjes toe.
Laat 30 minuten koken.
Mix de soep glad en voeg de 2 vlootjes maredsous smeerkaas dubbele room toe.
Laat nog eens 30 minuten koken en klaar.
De soep is nogal aan de dikke kant maar dat kan opgelost worden door klein beetje water bij te voegen maar dat is naar eigen keuze.

Mijn kookverhaal (Pieter Vandierendonck)

Koude winterdag, mooie film op tv, voor de open haard met een lekkere kom tomaat maredsoussoep?
Daar blijf ik zeker voor thuis!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst