KookJij

Tiramisù ai frutti di bosco

Een heerlijk tiramisù ai frutti di bosco recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Mijn little Italy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tiramisù ai frutti di bosco te bereiden

Bereid een coulis door 600 g aardbeien te pureren met 2 eetlepels suiker. Passeer de coulis door een fijne zeef en leng hem aan met 100 ml bronwater.
Splits de eieren. Klop de eierdooiers los met 5 eetlepels suiker. Voeg als het mengsel schuimig is de zoete wijn toe en daarna de mascarpone en roer langzaam om een gladde crème te krijgen.

Klop de eiwitten stijf met 1 snufje zout en de rest van de suiker. Vouw ze door de mascarponecrème.

Week de lange vingers in de coulis en bekleed de bodem van een schaal ermee. Voeg de helft van de mascarponecrème, de helft van het rode fruit (snijd aardbeien in plakjes), een tweede laag geweekte koekjes en een laatste laag crème toe. Garneer de tirmisù met de rest van het fruit. Zet hem minstens 2 uur in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst