KookJij

Terrine van kip met gekonfijte vijgen

Een heerlijk terrine van kip met gekonfijte vijgen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Libelle bistro
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Terrine van kip met gekonfijte vijgen te bereiden

1. Snij de kippenlevers in stukjes. Doe ze in een kom met de cognac, de gehakte knoflook en de uitgelekte peperbessen. Kruid met de helft van de tijm, een beetje peper en zout. Schep goed om en zet, afgedekt, een half uur in de koelkast.
2. Snij de kipfilets in fijne reepjes. Kruid ze bij met de rest van de tijm, peper en zout.
3. Vermeng het varkensgehakt met de gemarineerde kippenlevertjes en de gehakte peterselie.
4. Leg op de bodem en tegen de wanden van een terrine spekrepen als dakpannetjes. Schep er de helft van het gehaktmengsel in. Leg er de kipreepjes bij en de rest van het gehaktmengsel. Dek af met spekrepen en druk lichtjes aan.
5. Zet de terrine 1 uur in een warmwaterbad in de oven op 100°C. Laat hem daarna ten minste 48 uur afkoelen.
6. Snij de gedroogde vijgen in stukjes. Doe ze in een kommetje met de helft van de witte wijn. Laat ze 15 minuten rusten.
7. Snij de verse vijgen in kwartjes. Doe de verse en gedroogde vijgen samen in een pannetje met de rest van de wijn. Zet op een zacht vuur tot de wijn volledig ingekookt is. Serveer lauw of koud.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst