KookJij

Terrine met konijn en monegaskische uien

Een heerlijk terrine met konijn en monegaskische uien recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Terrine met konijn en monegaskische uien te bereiden

Met de gewone (niet vette) spek wordt in dit recept bedoeld gewone lardeerspek. Het konijnenvlees en het varkensvlees inwrijven met de kruiden en 12 uur laten intrekken. De kalfsfond met de knoflook, sjalot, een el cognac en de kardemom inkoken tot de helft en vervolgens zeven. Het vlees met het vet spek in de keukenmachine hakken en mengen met de ingekookte fond, ei, gesneden ham en gesneden champignons. Deze massa eventueel verder op smaak brengen met peper en zout. De terrinevorm bekleden met plakken ladeerspek, vullen met de farce en afdekken met het overhangende ladeerspek. De terrine sluiten en au bain marie in de op 180 graden voorverwarmde oven in ongeveer 50 min gaar laten worden. De terrine minimaal 24 uur laten rusten alvorens hem te serveren. Voor de uitjes het sjalotje in de hete olie glazig laten worden, de kruiden toevoegen en het gehhel afblussen met het sinaasappelsap citroensap en de ketchup. De sinaasappelpartjes, rozijnen en de uitgelekte uitjes in de saus doen, het geheel aan de kook brengen en vervolgens af laten koelen. de uitjes gekoeld bewaren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo willem, bedankt voor jou complimentje. Ik zelf gebruik altijd een tam konijn in plaats van een wild, en dan komen deze smaken beter overeen.Maar als jij meer van wild houd zou ik zeggen probeer het uit en laat mij horen hoe het gesmaakt heeft. Veel kook plezier. Marijke
zwillem

zwillem zegt:
hallo marijke

ik wil jou eerst complimenteren,met zoveel goede en lekkere recepten.
maar deze boven staande recept kan beter,b.v
waarom kalfsfond en geen wildfond en waarom varkenspoulet en geen wildafsnijtsels. en lardeer spek is vetspek die in lange repen wordt gesneden in doormiddel van een lardeernaald door een stuk vlees wordt gehaald, ik denk dat je bedoelde bardeer spek, hiermee bedek je het vlees in dit geval jou terrine vorm.

maar verder vindt ik het kei lekker

groetjes van een fan

willem