KookJij

Recept voor Tajine met Ardeens gebraad en overheerlijke groentes

Ardeens gebraad is een prachtig Belgisch stukje varkensvlees. Hier niet zo heel gangbaar, maar soms bij de Lidl verkrijgbaar als ze "Belgische week producten" verkopen. Deze is gerookt en gekruid. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijv. een beenhammetje, fricandeau, kipfilet.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen inspiratie
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Smeer het gebraadje iets in met tajine kruiden.
Snij de ui in halve ringen en pel de knoflook en snij in vieren.
Verhit de Tajine met de bakboter en olijfolie en braad het Ardeens gebraad rondom aan. Voeg daar de ui en knoflook aan toe, bak even mee. Blus af met een mok water waarin het bouillonblokje is opgelost. Een goede scheut port erbij en de tajine kan voor 40 minuten gesloten worden. Snij intussen de groentes, het pepertje in smalle ringetjes, de overige mogen wat grof gesneden worden.
Wok de groentes even aan, voeg daar weer wat tajine kruiden aan toe. Verwarm de ananas mee en doe daar een scheut zoete chilisaus bij.
Haal het gebraad uit de tajine, doe er de groentes in en vlei het gebraad er omgekeerd tussen. Het geheel nog 15-20 minuten laten trouwen en smullen maar!

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

*Ardeens gebraad is een prachtig Belgisch stukje varkensvlees. Hier niet zo heel gangbaar, maar soms bij de Lidl verkrijgbaar als ze "Belgische week producten" verkopen.
Deze is gerookt en gekruid.
Je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijv. een beenhammetje, fricandeau, kipfilet.
** De knoflookbol is van klein formaat, deze heb ik in zijn geheel gebruikt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mich

mich zegt:
Overheerlijk mjammie.
Anna

Anna zegt:
Fijn dat je weer thuis bent! Toi, toi, meis! ;):):D
derbyke

derbyke zegt:
Gea fijn je hier terug te zien of laat ons zeggen horen en schrijven :);):p
gea

gea zegt:
Mmmmm: wellicht dit weekend, nu ik weer heerlijk ZELF kan bepalen wat ik ga eten???;):):p
Anna

Anna zegt:
Yvonne, ik had het toch duidelijk aangeven, dacht ik.
Kijk even bij mijn uitleg bij mijn kookverhaal, dan zal het wel duidelijk zijn.
Ardeens gebraad is varkensvlees.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Yvonne

Yvonne zegt:
Ardeens gebraad???? Nooit van gehoord. Is dat een stuk rund?
Anna

Anna zegt:
Wie weet, de volgende met een Belgisch biertje, zal de wederhelft wel weten te waarderen;):D:p
Anna

Anna zegt:
Dank u!;):D Smaakte voortreffelijk, al zeg ik het zelf;):p Heb al weer wat leuke ideetjes:D:D
derbyke

derbyke zegt:
Een tajineke om u tegen te zeggen;);):p