KookJij

Recept voor Tajine: eindelijk... terug van weggeweest...

Kippenonderbouten met fruit en couscous
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Kippenonderbouten kruiden met currypoeder, peper en fleur de sel. Bak deze ronddom aan in boter en een scheutje olijfolie.
  2. Tajine met een beetje olijfolie goed opwarmen zet het vuur op de laagste stand, voeg de kip toe en zet het deksel op de tajine. Indien nodig bijkruiden laat +/- 45 min sudderen.
  3. Appels in kwartjes snijden deze samen met de rozijnen en mango toevoegen bij de kip. voeg de helft van de mango siroop toe. Laat verder sudderen.
  4. Kippenbouilon samen met een deel van het vocht van de tajine bereiding aan de kook brengen. Voeg deze bij de couscous en laat zwellen onder gesloten deksel.
  5. Indien nodig de saus van de tajine bereiding een beetje bijbinden.
  6. Serveer dit gerecht zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Gelukkig niet ;-) Vanavond een heerlijk Tajine gerechtje gegeten bij zoonlief, komt vast en zeker op KookJij te staan. :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Haha wat dacht je zo rap ben je niet van mij af :-) Laat het jullie smaken als het op tafel terecht komt ;-) xxx
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Welkom terug, u bent gemist! En dan ook nog met zo'n overheerlijk gerechtje! Gelijk maar bij mijn favorieten gezet! :-) xx