KookJij

Taartje van karamel en geflambeerde appeltjes

Een heerlijk taartje van karamel en geflambeerde appeltjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: wereldkeuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Taartje van karamel en geflambeerde appeltjes te bereiden

Maak eerst de biscuit. Klop de eieren met de suiker los. Meng er de bloem, de fijngehakte appel en de gesmolten boter onder. Strijk het beslag uit tot 1 cm dik op een met boterpapier beklede bakplaat en bak de biscuit in 7 minuten lichtbruin in een oven van 200° C.
Laat afkoelen en steek er met een vormpje cirkels uit met een diameter van 7 cm. Laat voor de karamelcrème de suiker in een pan karameliseren. Blus met de boter, laat lichtjes afkoelen en doe er de couverture bij. Meng goed onder elkaar en roer er de opgeklopte room onder. Schik onderaan in een cirkelvormpje een schijf biscuit en vul verder aan met de karamelcrème. Zet gedurende minstens 2 uur in de ijskast. Smelt voor het opdienen de rest van de boter in een pan, doe er de suiker bij en laat lichtjes karameliseren. Haal ondertussen bolletjes uit het vruchtvlees van de appels en doe ze bij de karamel. Laat gedurende 5 minuten zachtjes stoven en flambeer nadien met de Fine Bretagne

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst