KookJij

Sushi (maki)

Een heerlijk sushi (maki) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sushi (maki) te bereiden

Meng de azijn met suiker en zout. De rijst wassen en 10 minuten laten uitlekken
In het kokend water 15 minuten zacht laten koken. Af en toe goed roeren. Afgieten in in een kom doen. Het azijn-suikermengsel erdoor roeren. 15 minuten laten nagaren. De kom tijdens het nagaren afdekken omdat anders de rijst uitdroogt.

Leg een norivel op een bamboe-matje of op een stuk keukenplastic, de glanzende kant ligt onder, de lijntjes in het vel liggen vertikaal voor je. Verdeel afgekoelde rijst over het vel. De rijst moet in een dunne, enkele laag worden uitgespreid over het norivel, de bovenste en onderste twee centimeter moeten niet bedekt zijn met rijst, links en rechts moet de rijst wel de randen raken. In het midden van de rijst besmeer je de rijst heel licht met mierikswortel en daarop leg je de vulling zalm. Van de mierikswortel niet te veel gebruiken want dat overheerst al snel. Til de onderste rand van het keuken-plastic op en rol het norivel strak op door het plastic steeds met een slag over het norivel heen te bewegen. Plak de naad van de rol voorzichtig dicht met wat water. Leg de rol met de naad naar onder op een snijplank. Verdeel de rol in acht tot tien stukjes. 100 gr. sushi-rijst is voldoende voor twee sushi-rollen Serveer de sushi met een klein kommetje met japanse soyasaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nicole

Nicole zegt:
Ik ga het met de kerst als voorgerechtje samen met onigiri en gyroza maken ben benieuwd!!