Recept
« Terug naar recepten
					
						Surinaamse Kruidige Kip in Kokosmelk.
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Surinaamse Kruidige Kip in Kokosmelk.
In de diepvries had ik nog 2 forse kippenbouten en die heb ik voor dit
gerecht gebruikt. Manlief heeft een hekel aan kluiven en daarom heb ik na
de gaartijd en tijdens het indikken van de saus de kip van de bouten
geplukt. Natuurlijk had ik te veel saus, want die was berekend op 4
personen, maar die verhuist lekker naar de diepvries voor een andere keer
:)
Manlief bij eerste hap: "Heerlijk, maar hier past echt wel een biertje bij" .
En dat hebben toen ook maar gedaan :)
            
            
					
									Recept van:
									Lidy Berkx
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Suriname
								
																								
									Keuken:
									Wereldkeuken
								
																								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Surinaamse Kruidige Kip in Kokosmelk. te bereiden
- Verhit een flinke scheut zonnebloem olie in de wok en bak de ui en de rode peper enkele minuten met wat zeezout en wat zwarte peper.
- Voeg dan de knoflook, korianderblad, de kurkuma, het citroensap, de trassi en het paprikapoeder toe en bak dit heel even mee.
- Doe dit mengsel en 3/4 van een bakje bladpeterselie met een scheut olie in de beker van de staafmixer of in de keukenmachine en maal tot een kleurige en geurige kruidenpasta.
- Voeg extra olie toe aan de wok en bak de kip aan alle kanten mooi licht bruin.
- Voeg dan de kruidenpasta en de eetlepel sambal toe en bak dit even kort mee.
- Dan mag de kokosmelk en de eetlepel bruine suiker erbij.
- Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
- Temper het vuur , leg de deksel op de pan en stoof de kip in 60 minuten gaar in dit kruidige mengsel.
- Kook op het einde van de gaartijd van de kip , de rijst volgens de beschrijving op de verpakking .
- Haal na 60 minuten de kip uit de pan en laat de saus tot de juiste dikte zachtjes inkoken.
- Proef de saus en breng zo nodig meer op smaak met peper en zout en de peterselie om het gerecht te bestrooien.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Serveer de rijst op voorverwarmde borden met de kip en de saus erop en
bestrooid met de rest van de peterselie . Serveer met groente naar keuze.
 
                    





 
					
