KookJij

Suikerhartjes met room en kersen

Een heerlijk suikerhartjes met room en kersen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Koopmans
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Suikerhartjes met room en kersen te bereiden

1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op het pak. Verwarm de oven voor.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestrooi de deegplakjes gelijkmatig met 1 el suiker en leg ze op elkaar. Keer ze om en bestrooi ook de onderkant met een beetje suiker.
3. Rol de plakjes met een deegroller uit tot ongeveer en lap van 10x25 cm. Steek of snijd hieruit 4 zo groot mogelijke hartjes. Leg de deeghartjes op de bakplaat en prik ze met een vork gelijkmatig in.
4. Steek uit de restjes deeg een aantal kleine hartjes en druk deze op twee van de vier grote deegharten. Leg een stuk bakpapier over de deeghartjes, dek af met de tweede bakplaat om het deeg plat te houden en schuif ze samen in de oven. Bak de deeghartjes 10 minuten. Klop het ei los.
5. Neem de bakplaten uit de oven. Verhoog de oventemperatuur tot 225°C in de elektrische oven en 200°C voor de heteluchtoven. Verwijder de tweede bakplaat. Bestrijk de deeghartjes dun met losgeklopt ei en bestrooi ze met nog wat suiker. Schuif de hartjes (zónder tweede bakplaat) terug in de oven en bak ze in 4-5 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze afkoelen.
6. Roer 35 gram Mix voor Banketbakkersroom los met de slagroom, klop het met de mixer in 1 minuut tot een glad mengsel en laat de room 5 minuten rusten. Schep of spuit de room op de twee bodempjes (zonder extra hartjes), verdeel de kersen erover en dek af met de dekseltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sweety

sweety zegt:
ow wat lekker zeg
ik heb ze voor mij vriendje gemaakt helemaal te gek joh;)
Fendy

Fendy zegt:
Hoe hoog moet de oventemperatuur voor de eerste 10 minuten zijn tussen nr.4 en 5 :?