Recept
« Terug naar recepten
Suggestie van de chef 25 augustus 2013
PT30M
Suggestie van de chef 25 augustus 2013
Een heerlijk suggestie van de chef 25 augustus 2013 recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Suggestie van de chef 25 augustus 2013 te bereiden
Pasta beetgaar koken in licht gezouten water.
Bereiding van de groenten:
Champignons in vier snijden.
Sjalotjes in ringen snijden.
Paprika's indien nodig kleiner snijden.
Tomaten evenzeer in twee snijden.
Verwijder de olie van de groenten, deze kan je uiteraard bijhouden voor andere bereidingen.
Neem twee lepels olie en verhit deze in een steelpan voeg de champignons en sjalotjes toe. Roer er de pesto onder en kruid verder naar smaak af.
Als laatste de tomaatjes en paprika''s toevoegen.
Bereiding mosselen:
Was de mosselen zorgvuldig en ontdoe van baard.
Groenten grof snijden.
Vul de potten met groenten en kruid goed meng de pesto eronder. De mosselen erop en nog eens kruiden evenzeer een scheut olijfolie en witte wijn erover. Zet op het vuur en bereid de mosselen zoals gebruikelijk.
Als deze gaar zijn de mosselen uit de schelp halen en voeg deze bij de saus. Houd enkele mosselen in schelp aan de kant voor afgarnering.
Pasta in het midden van het bord de mosselen met saus errond. Werk het bord af met de mosselschelpen, mozzarella en bladpeterselie.
Bereiding van de groenten:
Champignons in vier snijden.
Sjalotjes in ringen snijden.
Paprika's indien nodig kleiner snijden.
Tomaten evenzeer in twee snijden.
Verwijder de olie van de groenten, deze kan je uiteraard bijhouden voor andere bereidingen.
Neem twee lepels olie en verhit deze in een steelpan voeg de champignons en sjalotjes toe. Roer er de pesto onder en kruid verder naar smaak af.
Als laatste de tomaatjes en paprika''s toevoegen.
Bereiding mosselen:
Was de mosselen zorgvuldig en ontdoe van baard.
Groenten grof snijden.
Vul de potten met groenten en kruid goed meng de pesto eronder. De mosselen erop en nog eens kruiden evenzeer een scheut olijfolie en witte wijn erover. Zet op het vuur en bereid de mosselen zoals gebruikelijk.
Als deze gaar zijn de mosselen uit de schelp halen en voeg deze bij de saus. Houd enkele mosselen in schelp aan de kant voor afgarnering.
Pasta in het midden van het bord de mosselen met saus errond. Werk het bord af met de mosselschelpen, mozzarella en bladpeterselie.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.