KookJij

Straatsburger slakken (Escargots de Strasbourg)

Een heerlijk straatsburger slakken (escargots de strasbourg) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Straatsburger slakken (Escargots de Strasbourg) te bereiden

De huisjes van de slakken in heet water wassen en laten uitlekken.Ieder huisje vullen met een 1/2 theelepel slakkevocht,de slakken erin stoppen.De boter smeuig roeren.Ui.ttentje knoflook en sjalotjes pellen en fijnsnipperen en met de peterselie aan de boter toevoegen en goed vermengen.De boter met peper en zout op smaak brengen.De gevulde slakkehuisjes met de kruidenboter dichtstrijken en in een platte,vuurvast schaaltje zetten.Het schaaltje op het rooster in een op 225-250C voorverwarmde oven schuiven.De slakken ondeveer 20 min.bakken.
Lekker met stokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

chris

chris zegt:
Slakken te koop, achatina fulica of agaatslak. De meest verkochte slak in de supermarkt:

[url]http://link.marktplaats.nl/290392799[/url]
derbyke

derbyke zegt:
Hallo nadia ,ge kunt ze op verschillende wijze klaar maken ...zowel in de oven als op BBQ ook zoals men mosselen klaar maakt .En als je wilt dat ze niet rollen , een schotel waar je ze allemaal mooi tegen elkaar legt. Voor het serveren kun je zeewier gebruiken .Groetjes van ons 3 :);):p
nadia huybrechts

nadia huybrechts zegt:
heel goede uitleg maar hoet moet ge het dan doen met levende slakken? en hoe moet ge ze in de schotel leggen? opening naar boven? die rollen toch om