KookJij

Stoofvlees op Cantonese Wijze

Dit recept lukt alleen maar wanneer de typisch Chinese ingredienten, red bean curd, rocksugar en sojabonensaus, gebruikt worden. De Chinese toko's in de grote steden hebben deze zaken meestal wel op voorraad.
Recept van:
Bereidingstijd: 135 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofvlees op Cantonese Wijze te bereiden

1).Marineer de brokken vlees in sojasaus, rijstwijn, peper en kosher zout (zeezout) gedurende 1 uur.
2).Verhit in een grote pan met dikke bodem de rijstolie en de sesamolie.
3).Fruit hierin aan de knoflook, het sjalotje, gember en steranijs totdat een golf van lekkere geuren uit de pan opstijgen.
4).Doe dan het vlees er bij en bak het vlees al roerende, totdat het aan alle zijden bruin is gekleurd.
5).Doe nu de daikon in de pan en breng op smaak met de red bean curd, grove sojabonensaus en de rocksugar en schep alles om.
6).Giet nu zoveel water op de massa (of een lichte zoutarme bouillon), dat die net onder komt te staan en breng het geheel aan de kook.
7).Zet het vuur laag en de deksel op de pan en laat 2 uur sudderen.
Breng de stoofpot verder op smaak met peper en evt. zoutigheid.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dien het op met rijst en bv gewokte kool.
Of geef het met rijstmihoen in een lichte bouillon (als een soort soep dus).
Geef hierbij een mooie rode wijn te drinken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst