KookJij

Stamppot rauwe prei met ei en honing-mosterdsaus

De eenvoudige stamppot rauwe prei werd super lekker door de hardgekookte eieren met de honing-mosterd-saus. Smullen!
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stamppot rauwe prei met ei en honing-mosterdsaus te bereiden

  1. Schil de aardappelen en snij ze in niet te grote stukken. Kook de aardappelen gaar in water met zout.
  2. Was de prei en snij het witte en lichtgroene deel in hele smalle stukjes.
  3. Kook de eieren hard. Pel de eieren en snij deze in stukken.
  4. Zodra de aardappelen gaar zijn voeg je de fijngesneden prei eraan toe en laat het geheel nog plm. 2 minuten samen koken. Doe dan alles in een zeef en laat goed uitlekken.
  5. Doe de aardappelen-prei weer terug in de pan. Voeg een klont boter eraan toe en stamp door elkaar. Maak op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
  6. SAUS: Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar.
  7. Doe de stamppot in een schaal. Versier met de eieren.
  8. Doe er wat saus overeen en serveer de rest van de saus bij de stamppot.




Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Je kunt de stamppot ook overdoen in een ovenschaal, bestrooien met geraspte kaas en de preischotel gratineren.
De eieren geef je er dan - met de saus - apart bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst