KookJij

Spruitjesstamppot met herfstgarnituur

Een heerlijk spruitjesstamppot met herfstgarnituur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spruitjesstamppot met herfstgarnituur te bereiden

De runderreepjes overgieten met 3-4 eetlepels Japanse sojasaus. Wegzetten totdat het vlees gebakken gaat worden. De spruitjes en aardappels koken (of stomen) tot ze gaar zijn. Intussen de ui in halve ringen snijden en in twee eetlepels braadboter aanbakken. Als de uien mooi bruin beginnen te worden de ontbijtspek en klein gesneden champignons toevoegen en meebakken. Als de champignons goed gebakken zijn deze overdoen in een schaaltje en even bewaren. In dezelfde pan op hoog vuur opnieuw in twee eetlepels braadboter de runderreepjes aanbakken. De spruitjes en aardappels stampen en eventueel vocht van het vlees of van de champignons toevoegen (anders eventueel wat bouillon gebruiken). Op een bord opscheppen de spruitjesstamppot, daaroverheen het champignonmengsel en daarna afmaken met het vlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Duende

Duende zegt:
I.p.v. runderreepjes neem je sojareepjes (C1000)en i.p.v. boter neem je truffelolie of chili-olie.Verder het recept volgen. Heerlijk en vegetarisch.