KookJij

Spoom van perziksorbetijs met champagne

Een heerlijk spoom van perziksorbetijs met champagne recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Spoom
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spoom van perziksorbetijs met champagne te bereiden

Laat de perzikschijfjes uitlekken. Pureer de perzikschijfjes met de staafmixer en wrijf deze puree vervolgens door een zeef.
Breng de wijn met het citroensap en de suiker aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. Voeg de puree toe en roer goed door.
Breng het mengsel over in een diepvriesdoos en laat afkoelen.
Laat het mengsel in de diepvries in ca. 5 uur bevriezen. Roer tussentijds viermaal met een vork om.
Verdeel kleine bolletjes ijs over 4 hoge champagneglazen en schenk er gekoelde champagne of mousserende witte wijn op.
Serveer met een sorbetlepel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

leony

leony zegt:
daphne, het zal wel mostert na de maaltijd zijn, maar alc.vrij smaakt prima met Aimee(grape&apricot). Verkrijgbaar bij oa. AH en Mitra SUCCES
daphne

daphne zegt:
Heej,
Het lijkt me lekker, maar ik wil het non-alcoholisch maken.. Wat kan je erbij doen ipv champagne??
Groetjes ! :D
David van der Laan

David van der Laan zegt:
Dit is echt een aanrader. Een heerlijk bijgerecht die verfrissend is en lekker naar binnen glijdt. Een toppertje!