KookJij

Spoom van meloenijs en champagne

Een heerlijk spoom van meloenijs en champagne recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Spoom
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spoom van meloenijs en champagne te bereiden

Voorbereiden
In zeef meloenblokjes laten uitlekken. In keukenmachine meloenblokjes pureren.
Sinaasappelsap en gembersiroop erdoor mengen. Overdoen in diepvriesbak en in diepvriezer in ca. 4-5 uur laten bevriezen.
Na 3 uur ijs in keukenmachine mengen tot ijs heel fijn van structuur is. Terugdoen in diepvriesbak en ijs nog 1-2 uur terug zetten in diepvriezer.


Bereiden
Met ijsbolletjestang in zes champagneflutes klein bolletje ijs scheppen. Aanvullen met champagne.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Albert

Albert zegt:
Lekker!
Anja Wegter

Anja Wegter zegt:
Ik heb het vanavond voor de eerste keer gemaakt, en wij vonden het alle drie zeker voor herhaling vatbaar, het was echt de moeite waard, en ook zeker aan te bevelen.