KookJij

Recept voor Spitskool met komijnzaad en gerookte spekreepjes

Dit spitskool recept is erg gemakkelijk maar oh zo lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
  2. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Bak de gerookte spekreepjes zo'n 15 minuten knapperig bruin in de wok.
  2. Maak ondertussen de spitskool schoon en snijd deze in reepjes van +/- 1 cm breed.
  3. Voeg de spitskool beetje bij beetje toe aan de spekjes in de pan. Zodra alle spitsook in de pan zit, voeg het komijnzaad toen. Naar wens kan je altijd wat meer of minder toevoegen.
  4. Bak dit alles zo'n 5 minuten, de spitskool moet wel knapperig blijven.

Mijn kookverhaal (Bobbejaan)

Dit recept komt oorspronkelijk mij mijn moeder vandaan. Ik vind het zo lekker en gemakkelijk om klaar te maken, dat ik dit regelmatig maak.

Het is erg lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappels. Voor de aardappels op de foto zie dit recept: Gekruide aardappelschijven uit de oven https://www.kookjij.nl/recepten/gekruide-aardappelschijven-uit-de-oven

De gerookte spekreepjes kan je ook vervangen door plakjes ontbijtspek of bacon. Dit heb ik de laatste keer gedaan, zoals je op de foto's kan zien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tanja

Tanja zegt:
Dat recept voor de aardappelen had ik al opgeslagen en met deze nieuwe recepten doe ik dat ook! :-) Volgens mij vinden we dezelfde dingen lekker ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Blijft een heerlijk gerechtje! Zal ik ook weer eens snel gaan maken, lekker!