KookJij

Recept voor Spinaziestamp met pittige worstjes

Ik wilde eens wat anders doen met spinazie, dus er kwam dit simpel maar lekker receptje uit.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Aardappelen schillen, in stukken snijden en gaar koken.
  2. Ui grof snipperen, knoflook fijn snipperen.
  3. 25 gram boter in de pan verwarmen en de knoflook en ui 2 min. in smoren.
  4. De spinazie en 1 eetlepel mosterd erdoor roeren en op een matig hoog vuur 6 min. bakken en verwarmen.
  5. Bak de worstjes in de rest van de boter in 5 min. bruin, voeg er de tomatenpuree door en bak dit 2 min. mee.
  6. Voeg een ½ eetlepel mosterd toe en kook de jus ong. 2 min. voeg er evt. peper en zout naar smaak toe.
  7. Stamp de aardappelen fijn met een klontje boter en evt. een scheutje melk.
  8. Roer er de spinazie door en doe er de gehalveerde tomaatjes doorheen.

Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

Serveer het in diepe warme borden en leg er de worstjes op. Geef er de jus los bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Klinkt goed, Els! Ik lust best graag spinazie, maar liever niet als "blub" op m'n bordje ;-)
Deze is ook een van mijn favorieten: https://www.kookjij.nl/recepten/spinazie-ovenschotel-tikkeltje-indisch
Groetjes,
Anna