Recept
« Terug naar recepten
					
						Spinazie- slasoep met kruidige kaasstengels
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Spinazie- slasoep met kruidige kaasstengels
Een heerlijk spinazie- slasoep met kruidige kaasstengels recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Kaasrecepten
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Spinazie- slasoep met kruidige kaasstengels te bereiden
    Roerbak de gewassen spinazie en de fijngesneden sla in enkele minuten gaar.
Smelt de boter en meng de bloem er met een klopper door tot alle klontjes zijn opgelost.
Voeg al roerend de bouillon toe en daarna ook de spinazie/sla.
Mix het geheel en roer er voorzichtig de room door en breng die op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Voor de kaasstengels.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien, bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de ontdooide plakjes bladerdeeg op.
Snij elk plakje in 8 reepjes.
Draai elk reepje aan de 2 uiteinde in tegenovergestelde richting.
Je verkrijgt nu een gedraaide vorm.
Bestrijk met het geklutst ei en strooi er de kaas en de eventuele zaadjes op.
Bak af in de oven gedurende ongeveer 20 min.
    
									Smelt de boter en meng de bloem er met een klopper door tot alle klontjes zijn opgelost.
Voeg al roerend de bouillon toe en daarna ook de spinazie/sla.
Mix het geheel en roer er voorzichtig de room door en breng die op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Voor de kaasstengels.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien, bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de ontdooide plakjes bladerdeeg op.
Snij elk plakje in 8 reepjes.
Draai elk reepje aan de 2 uiteinde in tegenovergestelde richting.
Je verkrijgt nu een gedraaide vorm.
Bestrijk met het geklutst ei en strooi er de kaas en de eventuele zaadjes op.
Bak af in de oven gedurende ongeveer 20 min.
                    
bertal zegt:
Rund,:);)m.v.g. Bert