KookJij

Spinazie- slasoep met kruidige kaasstengels

Een heerlijk spinazie- slasoep met kruidige kaasstengels recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Kaasrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spinazie- slasoep met kruidige kaasstengels te bereiden

Roerbak de gewassen spinazie en de fijngesneden sla in enkele minuten gaar.
Smelt de boter en meng de bloem er met een klopper door tot alle klontjes zijn opgelost.
Voeg al roerend de bouillon toe en daarna ook de spinazie/sla.
Mix het geheel en roer er voorzichtig de room door en breng die op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Voor de kaasstengels.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien, bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de ontdooide plakjes bladerdeeg op.
Snij elk plakje in 8 reepjes.
Draai elk reepje aan de 2 uiteinde in tegenovergestelde richting.
Je verkrijgt nu een gedraaide vorm.
Bestrijk met het geklutst ei en strooi er de kaas en de eventuele zaadjes op.
Bak af in de oven gedurende ongeveer 20 min.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
fam@,
Rund,:);)m.v.g. Bert
fam

fam zegt:
bouillon,rund,kip of groente?