Lekker met vers afgebakken stokbrood of dikke ovenfriet met
sperzieboontjes.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Spezzatino di manzo
						PT150M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Spezzatino di manzo
Spezzatino di manzo klinkt fraai, maar betekent gewoon : stoofpotje van
vlees. Een heerlijk stoofpotje met gangbare ingrediënten zoals, rib of
sukadelappen, sjalot, knoflook, winterpeen en bleekselderij. Op smaak
gebracht met een bouquet garni van verse Italiaans kruiden , rode wijn en
runderbouillon. Serveer er stokbrood of dikke ovenfriet en eventueel wat
sperzieboontjes bij.
            
            
					
									Recept van:
									Lidy Berkx
								
																
									Bereidingstijd:
									 150 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Spezzatino di manzo te bereiden
- Verhit olie en roomboter in de pan en smoor de sjalot, knoflook, peen en bleekselderij zachtjes circa 5 minuten.
- Bestuif ondertussen de drooggedepte blokjes vlees met de 3 el bloem.
- Voeg het vlees toe en bak het mee, totdat het vlees wat kleur heeft gekregen.
- Bestrooi de inhoud van de pan met flink wat draaitjes peper uit de molen en zout.
- Voeg 150 ml rode wijn toe en roer alles goed door elkaar.
- Voeg als laatste 500 ml flink warme runderbouillon toe en leg er het Italiaans bouquet garni in. ( Kruidentoef met keukentouw samengebonden)
- Deksel op de pan en laat 2 - 2 1/2 uur zachtjes stoven. Eventueel nog 30 minuten met het deksel van de pan om de saus wat te laten indikken. ( of binden met een maizena papje)
 
                    
 
					