KookJij

Spezzatino di manzo

Spezzatino di manzo klinkt fraai, maar betekent gewoon : stoofpotje van vlees. Een heerlijk stoofpotje met gangbare ingrediënten zoals, rib of sukadelappen, sjalot, knoflook, winterpeen en bleekselderij. Op smaak gebracht met een bouquet garni van verse Italiaans kruiden , rode wijn en runderbouillon. Serveer er stokbrood of dikke ovenfriet en eventueel wat sperzieboontjes bij.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spezzatino di manzo te bereiden

  1. Verhit olie en roomboter in de pan en smoor de sjalot, knoflook, peen en bleekselderij zachtjes circa 5 minuten.
  2. Bestuif ondertussen de drooggedepte blokjes vlees met de 3 el bloem.
  3. Voeg het vlees toe en bak het mee, totdat het vlees wat kleur heeft gekregen.
  4. Bestrooi de inhoud van de pan met flink wat draaitjes peper uit de molen en zout.
  5. Voeg 150 ml rode wijn toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Voeg als laatste 500 ml flink warme runderbouillon toe en leg er het Italiaans bouquet garni in. ( Kruidentoef met keukentouw samengebonden)
  7. Deksel op de pan en laat 2 - 2 1/2 uur zachtjes stoven. Eventueel nog 30 minuten met het deksel van de pan om de saus wat te laten indikken. ( of binden met een maizena papje)

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Lekker met vers afgebakken stokbrood of dikke ovenfriet met
sperzieboontjes.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst