KookJij

Speculaasbrokken met chocoladestukjes

Een heerlijk speculaasbrokken met chocoladestukjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speculaasbrokken met chocoladestukjes te bereiden

Doe het bakmeel met de speculaaskruiden, zout, suiker en boter in een kom en mix met 2 messen of een handmixer tot een kruimelig deeg. Voeg melk toe en mix tot een soepel deeg.
Kneed met de hand de gehakte chocolade door het deeg en verpak het in verhoudfolie.
Laat het een half uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Rol het deeg uit tot een dikke lap van circa 1cm en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Snijd naar keuze vormen van gelijke grootte.
Bak de speculaas in circa 20 minuten bruin.
Laat afkoelen op het bakpapier en breek het in stukken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gijs

Gijs zegt:
:D Leuk recept.