KookJij

Speck spätzle

Een heerlijk speck spätzle recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Oostenrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speck spätzle te bereiden

Maak een beslag van de bloem, eieren, melk en olie en het water en zout en laat het even rusten.
Breng water aan de kook, lepel kleine hoopjes van het beslag erin, laat deze ca. 3 minuten garen (houd het water aan de kook!) en laat deze spätzle daarna uitlekken in een vergiet.
Pel de uien en snijd ze in grove stukken.
Snijd het spek in dunne reepjes en de champignons in partjes.
Verhit de boter, bak hierin de worsten, haal ze uit de pan en snijd ze in plakjes.
Voeg de uien, het spek, de champignons en de spätzle toe aan de bakboter en bak alles krokant.
Hak de peterselie fijn.
Rangschik de ingrediënten op warme borden en bestrooi het gerecht met de gehakte peterselie.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jo

jo zegt:
spatzle, heerlijk in frankrijk is dit in gedroogde vorm of kort voor gekookt te koop en het past werkelijk bij alles zalig, spatzle gekookt en daarna bestrooid met oude kaas heerlijk bij een snitzel en zuurkool.
m.edens

m.edens zegt:
Ook lekker is spaztle te eten met een dikke bal gehakt en met rode kool en een dikke jus,overgebleven spatzler kun je volgende dag opbakken een los geslagen eitje erover voor de krokante korst, eet smakelijk
gwulff

gwulff zegt:
Lekker ! Ik heb de Späztle in Duitsland kunnen kopen. (zoals spaghetti in pakjes). Uw combinatie is lekker. Ook eens proberen met Bockworst (separaat)((knakworst)