KookJij

Spakenburger paling met stroop

Een heerlijk spakenburger paling met stroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Canisius
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spakenburger paling met stroop te bereiden

Snij de paling in mootjes van circa 5 cm.
Zet ze in een klein pannetje rechtop met circa een halve deciliter water en witte wijn.
Breng dit snel aan de kook, voeg 1/2 sjalotje en schijfje gember toe en laat het zonder deksel op laag vuurtje zo lang doorkoken totdat water en wijn verdampt zijn.
Dan boter erbij en paling even bakken.
Schenk de Canisius stroop over de paling en bak ze ddoor tot deze mooi bruin van kleur zijn.
Op smaak brengen met zwarte peper en lichtjes met zeezout.
Warm of koud serveren bij brood
SALADEBEREIDING:
Maak een kruidenssalade met fijne frisee en kruidenmengeling van koriander, peterselie, basilicum en een beetje citroenmelisse.
Kruiden met fijne olijfolie en enkele druppels citroensap.
Schik de salade op het bord en verdeel hierop de stukken paling

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
dawh:
Lijkt me verstandig om op je vrije dagen, maar alle palingvissers niet meer het water op stuurt, sorry, maar één palinkje is toch wel lekker :);)
m.v.g. Bert Allers
dawh

dawh zegt:
lijkt me niet verstandig om de laatste nog levende palingen te verwerken. zou toch denken dat we de handel zouden moeten boycotten.