KookJij

Spaghetti met Zeevruchten

Een heerlijk spaghetti met zeevruchten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: njam
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti met Zeevruchten te bereiden

  1. Laat de kreeftensoep, room en cognac even flink doorkoken. Kruid met cayennepeper en wat zout. 
  2. Pel ondertussen de scampi's, langoustines en gamba's. Laat bij de gamba's en langoustines de kop aan de gepelde staart. 
  3. Bereid de mosselen op de klassieke manier met wat ui en selder in 20 gram boter. Hou ze warm.
  4. Kook de spaghetti in een grote hoeveelheid gezouten water. Giet af, sprenkel er 2 cl olijfolie over en draai er wat peper van de molen boven. 
  5. Bak ondertussen de gamba's, scampi's, langoustines en sint-jacobsvruchten kort in de resterende olijfolie op hoog vuur. Kruid met peper van de molen en zout. Hak de gewassen peterselie grof. 
  6. Verdeel de pasta over de warme pastaborden. Lepel de saus rond de pasta. Verdeel de Zeevruchten/ Schaaldieren/ Schelpdieren over de pasta. Bestrooi met de grijze garnalen en gehakte peterselie. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst