Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti met schelpjes
PT20M
Spaghetti met schelpjes
Een heerlijk spaghetti met schelpjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Spaghetti met schelpjes te bereiden
Pureer met de keukenrobot een handvol basilicumblaadjes met 1 gepeld knoflookteentje en de pijnboompitten. Voeg er de olijfolie aan toe. Roer goed glad. Doe er de gemalen kaas bij en roer weer goed glad.
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet ze af.
Spoel de schelpen (of mosselen) in koud water tot het water helder blijft.
Doe ze in een grote kookpan, met 1 teentje knoflook, 2 takjes basilicum en de wijn.
Laat ze op een hevig vuur openkoken onder deksel. Haal de zeevruchtjes uit hun schelp. Zeef het kookvocht. Laat het tot de helft inkoken. Doe er de pasta, de pesto en de zeevruchten bij. Schep goed om. Laat 1 minuut goed doorwarmen.
Serveer meteen.
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet ze af.
Spoel de schelpen (of mosselen) in koud water tot het water helder blijft.
Doe ze in een grote kookpan, met 1 teentje knoflook, 2 takjes basilicum en de wijn.
Laat ze op een hevig vuur openkoken onder deksel. Haal de zeevruchtjes uit hun schelp. Zeef het kookvocht. Laat het tot de helft inkoken. Doe er de pasta, de pesto en de zeevruchten bij. Schep goed om. Laat 1 minuut goed doorwarmen.
Serveer meteen.