KookJij

Spaghetti met schelpjes

Een heerlijk spaghetti met schelpjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Libelle pizza & pasta
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti met schelpjes te bereiden

Pureer met de keukenrobot een handvol basilicumblaadjes met 1 gepeld knoflookteentje en de pijnboompitten. Voeg er de olijfolie aan toe. Roer goed glad. Doe er de gemalen kaas bij en roer weer goed glad.
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet ze af.
Spoel de schelpen (of mosselen) in koud water tot het water helder blijft.
Doe ze in een grote kookpan, met 1 teentje knoflook, 2 takjes basilicum en de wijn.
Laat ze op een hevig vuur openkoken onder deksel. Haal de zeevruchtjes uit hun schelp. Zeef het kookvocht. Laat het tot de helft inkoken. Doe er de pasta, de pesto en de zeevruchten bij. Schep goed om. Laat 1 minuut goed doorwarmen.
Serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst