KookJij

Soubise Purée (Witte Uien Purée)

Een heerlijk soubise purée (witte uien purée) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soubise Purée (Witte Uien Purée) te bereiden

1).Doe in een pan met dikke bodem de melk, foelie, laurier,
gepureerde sjalotten zout en peperkorrels. Breng dit langzaam aan de kook en laat dit 5 minuten al roerend zachtjes doorkoken. Haal van het vuur af en laat 15 minuten trekken. Zeef de melk.
2).In deze op smaak gebrachte melk de rijst koken, tot alle melk is opgenomen. Blijf er bij en roer regelmatig.
3).In een andere pan met dikke bodem de uien in de roomboter smoren. De uien moeten wel zacht worden, maar mogen geen kleur krijgen.
4).De uien gaan dan in de blender om er een homogene gladde massa van te draaien.
5).Vervolgens wordt de rijstebrij met een staafmixer glad gepureerd.
6).Dan gaan de rijstebrij en de uienpasta tezamen in een pan wordt die al roerend voorzichtig aan de kook gebracht.
Roer er dan de slagroom door en breng vervolgens op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
OPTIONEEL: Doe vlak voor het serveren het tomatenconcentraat er bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef deze saus bij gerechten met:
*Schapenvlees
*Lamsvlees
*kip
*Eieren
*Boontjes
Tegenwoordig wordt de uien-purée nauwelijks nog gemaakt met rijst, maar meestal met een witte Bechamelsaus vermengd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst