KookJij

Soort van Hete Bliksem ( maar dan helemaal anders)

Aardappelschijfjes even beetgaar koken. Spekjes bakken met de ui en met peper op smaak brengen. Appelsap met verse rozemarijn, peper en bouillon even koken. Ovenschaal vullen met aardappelen, appel en spekmengsel in 2 laagjes. Nog even kleine afwerking en de oven in.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soort van Hete Bliksem ( maar dan helemaal anders) te bereiden

  1. Snij de aardappelen in dunne plakjes en kook ze beetgaar met een snufje zout.
  2. Giet ze af en laat ze uitdampen.
  3. Bak de spek blokjes/ reepjes uit in een droge koekenpan. Voeg de uiringen toe als de spekjes bijna zijn uitgebakken en fruit de ui zachtjes enkele minuten mee.

  4. Was de appels en boor het klokhuis eruit. Snij in plakken.
  5. Verwarm het appelsap in een steelpan en breng met de rozemarijnnaaldjes, peper uit de molen en het halve bouillonblokje aan de kook. 
  6. Zet dit aan de kant.

  7. Kwast een ovenschotel met hoge rand dun in met olie.
  8. Beleg de bodem met 1/3 van de aardappelen.
  9. Leg daarop de helft van de appelschijven en daarop de helft van het spek-uimengsel.
  10. Weer een laag aardappelschijfjes, de rest van de appel en de rest van het spek met de ui.
  11. Top de schotel af met de laatste laag aardappel schijfjes.
  12. Giet het appelsapmengsel over de schotel.
  13. Beleg de schotel met rolletjes ontbijtspek, bestrooi dun met gerookt paprikapoeder. Dek af met aluminiumfolie en zet voor 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.
  14. Verwijder na 20 minuten het aluminiumfolie zodat de spekrolletjes de kans krijgen om lekker krokant te bakken.
    Serveer de schotel eventueel met een groene salade of tomaatjes.



Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Een heerlijk, simpel en winters gerecht, dat geheel voor te bereiden is. Een schone opgeruimde keuken en dan alleen nog de oven , die je werk overneemt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst