-
Visvelouté
Categorie: met Vis
45 min
Ingredienten: - 400g aardappelen, - 2 preien, - 1 ui, - 200g gerookte schelvis (haddock), - 7 dl groentebouillon, - 2 dl room, - 1 eetlepel olijfolie, - 1 eetlepel boter, - Kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie), - Vers basilicum,...
-
Pastinaaksoep met Coquilles
Categorie: met Vis, Warm
45 min
Ingredienten: 1 mespuntje saffraan, 2 uien grof gesneden, 5 el olie, 1/2 liter gevogeltefond, 15 coquilles, 1 rode chilipeper ( garnering ), 1 1/2 dl droge witte wijn, 2 teentjes knoflook, 400 gram pastinaak, geschild, in stukken, 5...
-
Kreeftenbouillon
Categorie: met Vis
150 min
Ingredienten: 2 kreeften van 400 gr elk, 50 gr boter, ½ winterwortel, zonder kern, 1 prei, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 300 gr bleekselderij, 500 gr vleestomaten, 200 gr tomatenpuree, 2 takjes tijm, 1 takje dragon, 10 jeneverbessen, 2...
-
Vissoep met verse kruiden
Categorie: met Vis
15 min
Ingredienten: 1 l visbouillon, zout, versgemalen peper, 200 g visfilet (bijvoorbeeld kabeljauw of snoekbaars), 2 takjes dille, 2 takjes dragon, 12 bosje bieslook
-
Cullen Skink (gerookte vissoep)
Categorie: met Vis
50 min
Ingredienten: 30 gr.boter, 400 gr.in ringen gesneden prei, 1 fijngesnipperde ui, 500 gr.aardappelen, 500 ml.visbouillon, 500 ml.melk, 250 gr.gerookte heilbot, 125 ml.slagroom, bieslook voor de garnering, witte peper,zeezout, scheutje...
-
Venkelsoep met zalm en krab
Categorie: met Vis
30 min
Ingredienten: 1 grote venkelknol,in smaale repen, 250 mililiter halfvolle melk, zout en vers gemalen peper, 30 gram boter, 30 gram bloem, 71/2 deciliter bouillon, 2 eetlepel witte wijn, 100 gram gerookte zalm,in reepjes, 100 gram suri...
-
Soep met vis en rivierkreeftjes
Categorie: met Vis, met Groente
30 min
Ingredienten: 250 ml visfond, 750 ml visbouillon, 1 wortel, 1 stuk wit van de porei, 1stengel groene selder, 1 ajuin, 1 aardappel, 50 gr rivierkreeftjes, 100 gr zeewolf, bloem, viskruiden, gemalen granopandano, boter
-
Romige Vissoep
Categorie: met Vis
35 min
Ingredienten: • 250 g mulfilets, • 250 g kabeljauwfilet, • 1 rode ui, • 100 g winterwortel, • 100 g prei, • 1 teentje knoflook, • 1 vleestomaat, • 8 dl visfond, • 2 el olijfolie, • 1 glas witte wijn, • 4 el Boursin Cuisine Knoflook &...
-
Knoflooksoep met visquenelles
Categorie: met Vis
90 min
Ingredienten: 2,5 l;iter visfond, 10 sneden witbrood, 2,5 dl droge witte wijn, 2,5 eierdooier, 1 bosje peterselie, peper, zout, 5 bollen knoflook, 3 takjes kervel, 8 dl slagroom, 2,5 el boter, 2,5 el olijfolie, 120 gram Hollandse garn...
-
Romige aardappelsoep met zalm en zalmeitjes
Categorie: met Vis
45 min
Ingredienten: 2 dunne preien in ringen, 1 venkelknol met wat venkelgroen,fijngesneden, 1 teentje knoflook,fijngesneden, 30 gram boter, 3 vastkokende aardappelen,geschild en in blokjes, 2 takjes tijm, 1 blaadje laurier, 8 deciliter kip...
-
Witlofsoep met mosterd en zalm
Categorie: Voorgerecht, met Vis
30 min
Ingredienten: 500 gram witlof, 200 gram verse zalm, 1,5 dl light kookroom, 1 grote, bloemige aardappel, 1 el Worcestershire sauce, 1 el grove, pittige mosterd, 2 blaadjes (verse) laurier, 6 blaadjes verse salie, peper en zout (indien...
-
Soep met zeevruchten op een novemberse dag
Categorie: met Vis
30 min
Ingredienten: 1 courgette, 2 wortelen, 2 stengels porei, 2 tomaten, 1 grote ajuin, een trosje bladpeterselie, een tros dille, 2 aardappelen, 400 g gemengde zeevruchten, 3 liter visbouillon, boter, kaas naar keuze, vermicelli, biesloo...
-
Italiaanse tomatensoep met vis
Categorie: met Vis
40 min
Ingredienten: 3 trostomaten, 1 sjalot, 1 flinke teen knoflook, 2 eetlepels creme fraiche, versgemalen zwarte peper, verse basilicum en peterselie, zeezout, flinke scheut Balsamico azijn, 200 gram witvis (kabeljauwfilet), 2 eetelepels...
-
Vissoep (eenvoudig)
Categorie: met Vis, met Groente
60 min
Ingredienten: 500 g visfilet kabeljauw, 4 el olijfolie, 400 g verse soepgroenten, 200 g gepelde tomaten, 1 sjalot, 100 cl visbouillon, 1 venkelknol, 5 cl droge witte wijn van goede kwaliteit, 5cl pernod, 1 blikje tomatenpuree, 2 teent...
-
Soep: asperges met vis
Categorie: met Groente, met Vis, WK 2014
40 min
Ingredienten: 500 gr witte asperges, 500 gr groene asperges, 2 aardappelen, 2 ajuinen, 5 teentjes look, 2 liter visbouillon, 100 gr grijs garnalen, 200 gr verse zalm, boter
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Bourgondische sukadelapjes
Recept: Alikruiken (krukkels)
Recept: Wildsoep (bouillon)
Recept: Snelle roomsaus bij vis
Recept: Limburgse Koude Schotel
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Gebraad licht gerookt met een marinade