-
Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij
Categorie: met Vlees, met Groente, met Vis, met Zuivel
30 min
Al fietsend door Het Hogeland in Groningen kwamen we langs Abrahams
mosterdmakerij in Eenrum. Natuurlijk werd er gestopt en kwam ik even later
met een &quo...
Ingredienten: 50 gram boter, 60 gram bloem, 125 ml room, 1 liter groentebouillon, ca. 2 eetlepels Abrahams (biologische) Groninger Mosterd, Heerlijk met: spekjes, garnalen, zalm, dunne plakjes Groninger metworst, snippers oude kaas en...
-
Bouillabaisse
Categorie: met Vis
25 min
Ingredienten: 400 gram kabeljauwfilet, 1 ui, 1 prei, 1 teentje knoflook, 4 tomaten, 1 grote venkelknol, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil, 1 eetlepel kerriepoeder, 8 deciliter visbouillon, 3 deciliter witte w...
-
zalm-currysoep
Categorie: met Vis
30 min
Ingredienten: *50 gr boter, *2 uien grof gehakt, *2 tl curypasta (mild of naar smaak), *4,75 dl water, *1,5 dl witte wijn, *3 dl room, *1,2 dl kokosmelk, *2 aardappelen (350 gr) in blokjes, *400 - 450 gr zalmfilet in stukjes, *4 el ge...
-
Cullen Skink (gerookte vissoep)
Categorie: met Vis
50 min
Ingredienten: 30 gr.boter, 400 gr.in ringen gesneden prei, 1 fijngesnipperde ui, 500 gr.aardappelen, 500 ml.visbouillon, 500 ml.melk, 250 gr.gerookte heilbot, 125 ml.slagroom, bieslook voor de garnering, witte peper,zeezout, scheutje...
-
Soep van de dag: 22 april 2013
Categorie: met Vis, met Groente
15 min
Ingredienten: 50 gr zeekraal, 10 tal half zongedroogde tomaten op olie, 2 sjalotjes, 50 gr rucola, een halve zoete puntpaprika, een stukje venkel, 2 schijven gerookte zalm, 10 tal clams, 850 ml visbouillon, een handvol Chinese mie, 15...
-
Aspergeroomsoep met gerookte heilbot en gerookte zalm
Categorie: met Vis
35 min
Ingredienten: 2 bussels witte asperges, 1 ui, 2 preiwitten, 1 blokje kippenbouillon, 2 l water, 1,5 dl room, 100 g gerookte heilbot, 100 g gerookte zalm, 40 g boter, zout, peper en een snuifje paprikapoeder
-
Aardappel- en aspergesoep met garnalen
Categorie: met Groente, met Vis
40 min
Ingredienten: 1 handjevol peterselie, 50 g gezouten boter, 1 dl druivenpitolie, 5 dl visbouillon, 2 uien, 500 g witte asperges, 100 g garnalen, 4 grote bloemige aardappelen (elk 100 g), peper en zout
-
Komkommersoep met zalm
Categorie: met Vis, met Groente
15 min
Ingredienten: ui, knoflook, komkommer, tuinkruidenbouillonblokje, kruidenroomkaas, gerookte zalmsnippers, dille, water, alles naar smaak
-
Mosterdsoep met gerookte zalm
Categorie: met Vis
30 min
Ingredienten: klont boter, • 1 ui, • bloem, • fijne mosterd, • grove mosterd, • melk, • water, • kippenbouillon, • room (kookroom of evt. slagroom ongezoet), • evt. droge witte wijn, • gerookte zalmsnippers
-
Kreeftenbouillon
Categorie: met Vis
150 min
Ingredienten: 2 kreeften van 400 gr elk, 50 gr boter, ½ winterwortel, zonder kern, 1 prei, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 300 gr bleekselderij, 500 gr vleestomaten, 200 gr tomatenpuree, 2 takjes tijm, 1 takje dragon, 10 jeneverbessen, 2...
-
Aardpeersoep van Julius Jaspers
Categorie: met Groente, met Vis, met Zuivel
60 min
Altijd leuk om recepten te maken van koks waar ik bewondering voor heb.
Julius is er eentje van.
Julius maakt de champignonbouillon zelf, ik heb gebruik ge...
Ingredienten: 200 gram aardperen, 100 gram knolselderij, 100 gram (gele)wortel, olijfolie, 400 ml paddenstoelen(champignon)bouillon, 200 ml melk, 200 ml room, 3 sjalotjes, peper en zout, optioneel: geroosterde pompoenpitten, pompoenpi...
-
Zomerse gevogeltebouillon met avocado en garnaaltjes
Categorie: met Vis
30 min
Ingredienten: 1 l gevogeltefond, 1 fijngehakt sjalotje, 6 eetlepels erwten, 1 wit van de prei in fijne reepjes, 1/2 bussel koriander, 2 avocado’s in blokjes, 2 fijngehakte lente-uitjes, 120 g garnalen, 1/4 citroenmelisse, peper en zou...
-
Garnalenbisque met bieslook
Categorie: met Vis
45 min
Ingredienten: 500 g ongepelde grijze garnalen, 1,5 l visfumet, 1 ui, 1 wortel, 1 sjalot, 2 tenen knoflook, 1,5 eetlepels tomatenpuree, 2 tomaten, 2 eetlepels bloem, 1 glas droge witte wijn, een scheut cognac, een scheut arachideolie,...
-
Gebakken vis
Categorie: met Vis
15 min
Ingredienten: vismeel, viskruiden, notenolie, 1000 gram pangafilet of koolvis, liefst vers van de markt
-
Pittige vissoep
Categorie: met Vis
60 min
Ingredienten: afval van 500 gr. garnalen, 1 liter water, 200 gram witvis, 20- 30 mosselen, 1 visbouillonblokje, 2 teentjes knoflook, 3 scherpe gedroogde pepertjes, 250 ml. room, zakje soepgroente, peper en zout
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker