-
Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij
Categorie: met Vlees, met Groente, met Vis, met Zuivel
30 min
Al fietsend door Het Hogeland in Groningen kwamen we langs Abrahams
mosterdmakerij in Eenrum. Natuurlijk werd er gestopt en kwam ik even later
met een &quo...
Ingredienten: 50 gram boter, 60 gram bloem, 125 ml room, 1 liter groentebouillon, ca. 2 eetlepels Abrahams (biologische) Groninger Mosterd, Heerlijk met: spekjes, garnalen, zalm, dunne plakjes Groninger metworst, snippers oude kaas en...
-
Soep : restjes van de mosselen
Categorie: met Vis, met Groente
20 min
Ingredienten: mosselen, vocht van de mosselen, 1 wortel, 1 rode ajuin, een stuk selder, een stuk porei, een beetje peterselie, gemalen kaas naar keuze, bieslook snippers, boter, 500 ml visbouillon
-
Mosterdsoep met gerookte zalm
Categorie: met Vis
30 min
Ingredienten: klont boter, • 1 ui, • bloem, • fijne mosterd, • grove mosterd, • melk, • water, • kippenbouillon, • room (kookroom of evt. slagroom ongezoet), • evt. droge witte wijn, • gerookte zalmsnippers
-
Soep : romig zalmsoepje voor de feestdagen
Categorie: met Vis, Kerst
40 min
Ingredienten: 1 stengel porei, 1 ajuin, 1 wortel, een kwart van een knolselder, 2 aardappelen, 1 rode paprika, 2 tomaten, boter, 250 ml visfond, 1.5 l visbouillon, dille, 150 ml room, 600 g verse zalm, grijze garnalen, 2 schijfjes ger...
-
Komkommersoep met zalm
Categorie: met Vis, met Groente
15 min
Ingredienten: ui, knoflook, komkommer, tuinkruidenbouillonblokje, kruidenroomkaas, gerookte zalmsnippers, dille, water, alles naar smaak
-
Soep met zeevruchten op een novemberse dag
Categorie: met Vis
30 min
Ingredienten: 1 courgette, 2 wortelen, 2 stengels porei, 2 tomaten, 1 grote ajuin, een trosje bladpeterselie, een tros dille, 2 aardappelen, 400 g gemengde zeevruchten, 3 liter visbouillon, boter, kaas naar keuze, vermicelli, biesloo...
-
Soep : tomatensoep met vis en kaas
Categorie: met Vis, met Groente
30 min
Ingredienten: - 1 ajuin, - 2 rode ajuinen, - 1 rode paprika, - 1 stengel porei, - 1 aardappel, - 1 wortel, - 500 gr. verse tomaten, - basilicum, - rozemarijn, - gemalen peper, - paprikapoeder, - 2 liter visbouillon, - boter, - afwerk...
-
Pikante currysoep met kip en groenten
Categorie: Maaltijdsoepen, met Vlees, met Vis
30 min
Dit heerlijk soepje komt uit het boek Puur genieten van Pascale Naessens dat ik ooit eens bij een winactie op Facebook heb gewonnen.
Bij het doorbladeren v...
Ingredienten: 400 gram kipfilet, 2 stengels bleekselderij, 2 wortelen, 1 preistengel, 4 shiitakes of 8 kastanjechampignons, 4 teentjes knoflook, 1 afgestreken el kurkema, 3 el rode currypasta (hoeveelheid al naar gelang de pittigheid...
-
Finse Zalmsoep Lohikeitto een klassieker onder de vissoepen
Categorie: met Vis
20 min
Het recept van deze Finse zalmsoep vond ik in een Duits tijdschrift, de eerste uitgave van "Einfach Hausgemacht". Ik had nog nooit van deze soep...
Ingredienten: 1 wortel (plm. 60 gram) , 2 aardappelen (plm. 200 gram) , ½ stengel prei (plm. 100 gram) , 1 eetlepel roomboter , 1 laurierblad, 1 schijfje citroen, 500 ml visfond of 1 visbouillontablet opgelost in 500 ml water, 3 eet...
-
Spitskoolsoep met zalm
Categorie: met Groente, met Vis
30 min
Spitskool is misschien al niet het gebruikelijke ingrediënt om soep mee te
maken maar de overige ingrediënten maakten mij zo nieuwsgierig dat ik...
Ingredienten: 1 spitskool, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 cm verse gember, 400 ml kokosmelk, 1 tl kerriepoeder, 2 el Thaise vissaus, 2 el Chilisaus, 2 liter bouillon (groente of kip), 250 gram warmgerookte zalm, plantaardige olie, pezo,...
-
Soep voor pasen
Categorie: met Vis, Pasen
30 min
Ingredienten: 1 kleine courgette, 1 ajuin, 1 teentje look, 1 stengel porei, 1 stengel groene selder, 1 stuk rode zoete punt paprika, 200 gr gerookte forelfilet, 1 citroen, 1 limoen, verse dille, 1 liter visbouillon, boter
-
Soep van de dag: tomaten-groenten met zeevruchten
Categorie: met Vis
30 min
Een overheerlijke soep, met groenten en zeevruchten.
Ingredienten: 1500 ml visbouillon, 1 wit van porei, 1 ajuin, 2 stengels witte selder, 1 aardappel, 2 tomaten, 1 soeplepel tomaten extrakt, 150 gr erwten, 200 gr zeevruchten mengeling, boter
-
Vissoep met grote garnalen, inktvis en witvis
Categorie: met Vis, Warm
120 min
Op de een of andere manier schrikt het maken van vissoep vele mensen af.
Toch is het maken van deze heerlijke verse vissoep helemaal niet moeilijker dan he...
Ingredienten: 1 kg. visresten (voor het maken van de basisbouillon), 2 liter water, 1 kg vis (kabeljauw, zeeduivel, roodbaars, grote garnalen, en inktvis), 0.5 liter droge witte wijn, 1 bouquet garni (3 takjes peterselie, 3 takjes sel...
-
Gebakken vis
Categorie: met Vis
15 min
Ingredienten: vismeel, viskruiden, notenolie, 1000 gram pangafilet of koolvis, liefst vers van de markt
-
Italiaanse tomatensoep met vis
Categorie: met Vis
40 min
Ingredienten: 3 trostomaten, 1 sjalot, 1 flinke teen knoflook, 2 eetlepels creme fraiche, versgemalen zwarte peper, verse basilicum en peterselie, zeezout, flinke scheut Balsamico azijn, 200 gram witvis (kabeljauwfilet), 2 eetelepels...
Recept: Kersentaart zonder bakken uit de koelkast
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers