KookJij
Lees meer Lees minder

met Vis

Op deze pagina vind je overheerijke soeprecepten bereid met vis en/of schaaldieren. Heerlijk, de geur in huis van een soep die 'staat te trekken!'

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Met vis recepten

    1. Ingredienten: 1 l visbouillon, zout, versgemalen peper, 200 g visfilet (bijvoorbeeld kabeljauw of snoekbaars), 2 takjes dille, 2 takjes dragon, 12 bosje bieslook
    2. Ingredienten: - 1 ui, - 2 bosuitjes, - 50 g boter, - 40 g bloem, - 1 tl paprikapoeder, - 1 tl kerriepoeder, - 1 L bouillon, - 2½ dL melk, - 1 tl geraspte citroenschil, - 1 rode of groene paprika, - 1 blik tonijn (ca. 220 g), - 1 blik...
    3. Ingredienten: - 1kg vis zonder graten (schelvis, kabeljauw, zalm, tongrolletjes...), - 100g grijze garnalen, - 1 venkelknol, - 1 ui, - 1 teentje knoflook, - 3 tomaten, - 4 aardappelen, - 2dl witte wijn, - 1,5l visfond, - Olijfolie, -...

    4. Ingredienten: 2 bussels witte asperges, 1 ui, 2 preiwitten, 1 blokje kippenbouillon, 2 l water, 1,5 dl room, 100 g gerookte heilbot, 100 g gerookte zalm, 40 g boter, zout, peper en een snuifje paprikapoeder
    5. Ingredienten: 2 middelgrote rapen, 1 stengel porei, 1 wortel, 2 sjalotjes, 4 kerstomaatjes, 50 gr zeekraal, een handvol pijn boompitten, een handvol verse peterselie, een handvol verse dille, peper, zeezout, lookpoeder, boter, 50 gr v...
    6. Ingredienten: 175 gram zoete aardappel zonder schil en in blokjes, 175 gram witvisfilet zonder graten en vel, 50 gram wortel fijngehakt, een halve ui gesnipperd, 2 tl verse oregano fijngehakt of 1 tl gedroogde, 1,3 liter visbouillon (...
    7. Ingredienten: - 400g aardappelen, - 2 preien, - 1 ui, - 200g gerookte schelvis (haddock), - 7 dl groentebouillon, - 2 dl room, - 1 eetlepel olijfolie, - 1 eetlepel boter, - Kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie), - Vers basilicum,...
    8. Ingredienten: 500 gram witlof, 200 gram verse zalm, 1,5 dl light kookroom, 1 grote, bloemige aardappel, 1 el Worcestershire sauce, 1 el grove, pittige mosterd, 2 blaadjes (verse) laurier, 6 blaadjes verse salie, peper en zout (indien...

    9. Ingredienten: 2½ liter kippebouillon, 375 gram ongekookte,geschoonde garnalen (middelgroot),, schalen bewaren, 8 eetlepels geraspte wortel, 2 serehstengels,klein gesneden, 12 teentjes knoflook,ragfijn gesnipperd, 4 eetlepels verse gem...
    10. Ingredienten: 2 kreeften van 400 gr elk, 50 gr boter, ½ winterwortel, zonder kern, 1 prei, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 300 gr bleekselderij, 500 gr vleestomaten, 200 gr tomatenpuree, 2 takjes tijm, 1 takje dragon, 10 jeneverbessen, 2...
    11. Ingredienten: 1,5 ltr water, 1 pak diepvries kabeljauw of koolvis, 1 bakje kleine garnalen, 1 kleine prei, 2 wortel (tjes), 1 ui, 1 blikje kreeftensoep, 1/2 eetlepel zout, paar takjes peterselie, 2 blaadjes foelie, 3 peperkorrels, bek...
    12. Bouillabaisse is GEEN vissoep.Het is een tomaten-groentensoep,waarbij oorspronkelijk de onverkoopbare,ondermaatse gekookte rotsvisjes werden gegeten.Daarbi... Ingredienten: ± 200 gram schoongemaakte *St.Pierre vis, ± 200 gram schoongemaakte *rode mul, ± 200 gram schoongemaakte *conger aal, ± 200 gram schoongemaakte *schorpioenvis, ± 350 gram mosselen in de schelp, ± 250 gram schoongemaakte...
    13. Ingredienten: - 6 middelgrote, vastkokende aardappelen, - 1 ui, - 2 teentjes knoflook, - 3 trostomaten, - 300g zwaardvisfilet (of andere vis), - 6 gamba's of grote scampi's, - 1 onbehandelde sinaasappel, - 2l visbouillon, - 1 eetlepel...

    14. Ingredienten: 30 gr.boter, 400 gr.in ringen gesneden prei, 1 fijngesnipperde ui, 500 gr.aardappelen, 500 ml.visbouillon, 500 ml.melk, 250 gr.gerookte heilbot, 125 ml.slagroom, bieslook voor de garnering, witte peper,zeezout, scheutje...
    15. Ingredienten: 1 kilo filets van verse witvis (baars, brasem, zeeduivel, wijting, heilbot, zonnevis, tarbot, kabeljauw enz.), 12 garnalen of rivierkreeftjes, koppen en graten voor de bouillon, of een kant-en-klare visfond, 1 ui (gesnip...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Chocolade Chilibrownie
    Chocolade Chilibrownie Categorie Gebak
    Pittig en zoet, een heel fijne combinatie in deze Chocolade Chilibrownie.. De bereidingstijd is circa 55 minuten en het is voor ongeveer 12 personen.
  2. Koolhydraatarme tortillachips
    Koolhydraatarme tortillachips Categorie Overig
    Koolhydraatarme tortillachips. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Sambal goren udang (garnalen) voor beginners
    Sambal goren udang (garnalen) voor beginners Categorie Sauzen
    Sambal goren udang (garnalen) voor beginners. Het is afkomstig uit de Oosterse keuken met een bereidingstijd van +/- 30 minuten en het is voor ongeveer 1 personen.
  4. Aardappelschotel met sperziebonen
    Aardappelschotel met sperziebonen Categorie Groenten
    Ben je gebakken of gekookte aardappelen een beetje zat? Maak dan eens deze aardappelschotel met sperziebonen en paprika. Lekker, simpel en snel te bereiden.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  5. Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
    Groen(t)e kerstboom van de bakplaat Categorie Groenten, Kerst, Kerst
    Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  8. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  9. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  10. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.