KookJij

Soep: Butternut

Soep: Butternut
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep: Butternut te bereiden

Snij het deksel van de butternut af, haal voorzichtig het vruchtvlees eruit en verwijder de pitten.
Porei zeer fijn snijden.
Wortelen zeer fijn snijden.
Ajuin zeer fijn snijden.
Aardappelen in kleine blokjes snijden.
Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
Verwarm de boter in een ketel en stoof alle groenten aan en kruid met peper, dragon, venkelzaad en mosterd.
Voeg de bouillon toe en laat op een zacht vuur sudderen.
Serveer zeer warm. Als decoratie in plaats van een soepterrine serveer in de butternutpompoen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Ger2 , natuurlijk kun je de schil mee verwerken , maar ik gebruik ze graag als decoratie ...meer werk maar dat nemen we erbij .Groetjes van ons 3 :););):p
Ger2

Ger2 zegt:
Hallo Hilde, lijkt me lekker. Ik maak /kook ook vaak pompoensoep, op ongeveer dezelfde wijze.
Alleen gebruik ik altijd biologisch geteelde pompoenen en gebruik de schil ook.
Het scheelt veel werk en is ook lekker.