KookJij

Snijbonenstampot met appel, spek en worst

Een heerlijk snijbonenstampot met appel, spek en worst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snijbonenstampot met appel, spek en worst te bereiden

De snijbonen met weinig water opzetten en 15 minuten koken. Aardappels koken (of stomen). Appels schillen en raspen. Rundersaucijzen in 2-3 el bakboter bruin en gaar bakken. Speklapjes in kleine stukjes snijden. De gebakken saucijzen op een bord, afgedekt met alu-folie even opzij zetten en in hetzelfde vet de kleingesneden stukjes speklap bakken totdat ze tegen krokant aan zijn. Aardappels afgieten en tot puree stampen. Het spekvet, een beetje nootmuskaat en de spekblokjes met de geraspte appel door de aardappels mengen en als laatste de snijbonen toevoegen. Nog even goed doorwarmen en serveren met de rundersaucijs.

Mijn kookverhaal (Tania Heeren)

Altijd op zoek naar een manier om gerechten toch net weer wat anders te maken dan dat ze gebruikelijk gegeten worden zag ik in het voorbijgaan 2 appels op de fruitschaal liggen. Dat moet bijna wel gaan passen bij de stampot die ik in gedachten had. De reacties van mijn gezinsleden waren enthousiast. Lekker luchtig en toch een stampotgerecht waar iedereen van houdt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

maria11

maria11 zegt:
sausijsjes kun je ook braden zonder boter of olie : een bodempje water en op laag vuur, want ook in rundersausijzen zit nog genoeg vet, dat vrij komt voor het braden.:)
Tania

Tania zegt:
In de stamppot wordt geen boter of vet gebruikt en de rundersaucijzen worden in slechts 2-3 el boter gebakken. Rundersaucijzen zijn van zichzelf al niet vet en voor speklapjes die je gebruikt voor de krokantspekjes kun je ook mager spek gebruiken. Alles bij elkaar zit er natuurlijk wel vet in het gerecht, maar nog altijd valt het onder magere maaltijd. De maaltijd wokken kan natuurlijk ook maar dan is het een ander gerecht wat maar weinig in inhoud verschilt.
Groetjes, Tania :)
maria11

maria11 zegt:
probeer alles eens te wokken,zonder de worst; alles in kleine blokjes; is ook vitaminen rijker, denk ik:D:p;)
Corry

Corry zegt:
Dieet en slank ????