KookJij

Snijbiet-pastinaaksoep

Een heerlijk snijbiet-pastinaaksoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Pastinaak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snijbiet-pastinaaksoep te bereiden

Verwarm de olijfolie in een soeppan, voeg de ui, knoflook en 2 el water toe.
Stoof 5 min. tot de ui glazig is.
Voeg de snijbiet en pastinaak toe, breng op smaak met zout en peper en laat nog 5 min. stoven tot de groenten verkleuren.
Giet er water of bouillon (minder zout gebruiken) bij.
Kook dit 25 min. tot de groenten zacht zijn (verse pastinaak is al na 15 min. gaar).
Voeg de melk toe.
Pureer de soep, als ze te dik is voeg je nog wat water of melk toe.
Serveer met een dikke snee boerenbrood of (Italiaanse) soepstengels.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst