Serveer dit met krupuk en serundeng.
Geef hierbij een koud pilsje of warme thee.
Als er wijn bij geschonken moet worden,denk dan aan een Riesling Kabinett of Spaetlese Trocken.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Snelle Bami Fantasie I
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Snelle Bami Fantasie I
Chinese eiernoedels met vlees en groeneten
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Makkelijk & snel - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Singapore
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Snelle Bami Fantasie I te bereiden
1).Doe voor de wokolie de ingrediënten door elkaar en meng ze goed.
2).Bak van het eiermengsel 3 omeletten en snij die dan vervolgens in dunne reepjes.
3).Breng in een pan water aan de kook en laat de mie-nesten daarin volgens voorschrift garen. Giet dan de mie in een vergiet en spoel koud af en haal uit elkaar en laat afkoelen.
4).Verhit in de wadjan een aantal eetlepels van de zelfgemaakte wokolie en fruit daarin zacht de uien, knoflook en prei en zet dit in een apart kommetje.
5).Verhit wederom een aantal eetlepels zelfgemaakte wokolie en bak daarin de bamigroenten samen met de bamispeciaal kruiden tot ze slap zijn geworden en doe dan de bami er door met de uienmix.
6).Onder voortdurend roeren het geheel door en door verwarmen met de ketjap, de Nam Pao Prik.
7).Vlak voor het opdienen de omelet-reepjes er door roeren en een flinke hoeveelheid korianderblaadjes.
										2).Bak van het eiermengsel 3 omeletten en snij die dan vervolgens in dunne reepjes.
3).Breng in een pan water aan de kook en laat de mie-nesten daarin volgens voorschrift garen. Giet dan de mie in een vergiet en spoel koud af en haal uit elkaar en laat afkoelen.
4).Verhit in de wadjan een aantal eetlepels van de zelfgemaakte wokolie en fruit daarin zacht de uien, knoflook en prei en zet dit in een apart kommetje.
5).Verhit wederom een aantal eetlepels zelfgemaakte wokolie en bak daarin de bamigroenten samen met de bamispeciaal kruiden tot ze slap zijn geworden en doe dan de bami er door met de uienmix.
6).Onder voortdurend roeren het geheel door en door verwarmen met de ketjap, de Nam Pao Prik.
7).Vlak voor het opdienen de omelet-reepjes er door roeren en een flinke hoeveelheid korianderblaadjes.
                    
Jan A van der Hoeden zegt:
Thaise sambal met trassi