-
Kalfskroketten van Cees Holtkamp
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 400 gram mager kalfsvlees, 650 gram water, 1 tl peperkorrels, gekneusd, 1 tl zout, Bouquet garni, 80 gram roomboter, 100 gram bloem, 6 gram gelatine, geweekt in koud water, 50 gram slagroom, 2 eidooiers, 1 tl maggi, 1 tl...
-
Kalfskroketten & bitterballen
Categorie: Warm, Warm
180 min
Ingredienten: 500 g mager kalfsvlees, 1 ui, 1 takje peterselie, 1 takje selerij, tijm, zout en peper, 70 g boter, 80 g bloem, 1 dl slagroom, 1 ei, paneermeel, water
-
Cevapcici (hongaarse gehaktrolletjes)
Categorie: Gerechten, Warm
30 min
Ingredienten: 500 gram rundergehakt, 3 tenen knoflook, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 eetlepels gemalen koriander, 1 ei, 1 ui, peper,zout
-
Lemper met gehaktvulling
Categorie: Warm
120 min
Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben
Ingredienten: ketanrijst, Zout, pandanblad, kokosblok, mager half om half gehakt, uien, goela djawa, trassi, knoflooktenen, salambladeren, kemirienoten, bouillonblokken, kokosblok, Serehstengel, djeruk purut, laos, djintan, kunjit (ge...
-
Nasischijf
Categorie: Warm
45 min
Ingredienten: 250 gram risottorijst (gewassen), 2 eetlepels olijfolie, 7,5 dl runderbouillon van tablet, 80 gram gesnipperde uien, 50 gram fijn gesneden prei, 50 gram gesneden wortel, 70 gram klein gesneden ham, 1 eetlepel kerriepoede...
-
Frikandel-omelet met Vlaamse friet
Categorie: Warm
25 min
Ingredienten: # 4diepvries frikandellen, # 1 ui -snipperen, # 4 eieren, # 1 blikje tomatenpuree ( 70 gr), #½ theel scherpe paprikapoeder, # 5 takjes peterselie, #zout +peper, # 100 gr.geraspte kaas, # 1 zakje Vlaamse frites
-
RIJST Nasi Singapore
Categorie: Rijst, Warm
120 min
Ingredienten: 4 koppen gekookte rijst van de vorige dag, 4 eetlepels rijstolie, 1 eetlepel sesamolie, 4 eetlepels geraspte gember, 6 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd, 4 sjalotten, ragfijn gesnipperd, 1 x 5 cc zwarte peper, 1 x15...
-
Hartige pannenkoeken met zongedroogde tomaatjes
Categorie: Warm
40 min
.
Ingredienten: 250 g zelfrijzende bloem, 6 bio-eieren, 75 cl halfvolle biomelk, 250 g mozzarella, 150 g zongedroogde tomaten, 1 rode ui, 100 g jonge sla, 40 g walnoten, 40 g biopijnboompitten, enkele blaadjes verse basilicum, 2 el culi...
-
Adobo (Kip - Varkensvlees)
Categorie: Vlees, Warm
180 min
Hiermee wordt bedoeld dat het vlees eerst wordt gemarineerd in de adobo-marinade.Dat bestaat uit ketjap of soja saus met een azijnachtige stof en diverse s...
Ingredienten: ADOBO is een gerecht uit de Filippijnen waarin kip en varkensvlees wordt verwerkt met azijn en ketjap., 600 gram varkensvlees,in blokken van 4x4 cm, 400 gram kippenvlees (drumsticks), rijstolie, 2 grote uien,gesnipperd,...
-
Het echte Brabantse worstenbroodje
Categorie: Warm, Warm
150 min
Authentiek recept om de echte Brabantse worstenbroodjes zelf te maken.
Ingredienten: Deeg:, 1 kg bloem, 2 pakjes droge gist (15 gram), 10 gram zout, 10 gram suiker, 125 gram boter, 2 eieren, ± 4 dl lauw-warm water of melk, Voor het vlees-vulsel:, 1500 gram gehakt, (1000 gram varkens- en 500 rundergehakt)...
-
Vietnamese loempia's
Categorie: Overig, Warm
45 min
Ingredienten: 25 gr so-oen, 250 gr taugé, 10 worteltjes, 1/2 spits- of witte kool, 250 gr varkensgehakt, 2 eieren, 3/4 dl maggi-aroma, 6 loempiavellen (diepvries), 1 ei, 5 dl slaolie, Boemboes:, 3 theelepels knoflookpoeder, zout, pep...
-
Frikandellenvlaai
Categorie: Overig, Vlees, Warm, Taarten
60 min
Geen culinair hoogstandje maar wel leuk en lekker om een keertje te
proberen en om eens een keertje iets anders te snacken. Deze
frikandellenvlaai (taart)...
Ingredienten: 1 vel taartdeeg (of bladerdeeg) uit het koelvak (eventueel extra deeg om reepjes voor de bovenkant mee te maken), 7 frikandellen, 1 ui, curry, beetje boter of olie om de vorm mee in te vetten, 1 ei
-
Rijst op Iraanse wijze
Categorie: Rijst, Warm
90 min
De Iraanse keuken (= Perzische keuken) behoort net als de Turkse keuken,de Azerbeidzjaanse keuken,de Armeense keuken en de Turkse keuken tot die van het Mi...
Ingredienten: 600 gram basmatirijst, 2 eetlepels kosher zout, 125 cc redelijk dikke yoghurt, 2 eetlepels roomboter, 1 theelepeltje (van 2,5 cc) saffraan-draadjes, 1 kopje dille, vers gehakt, 1 kopje gepelde pistachenootjes,grof gehakt
-
Spitskool Thai
Categorie: Groenten, Warm
20 min
Ingredienten: 1 spitskool, in fijne reepjes gesneden, 3 sjalotten, fijn gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijn gesnipperd, 2 eetlepels rijstolie, 10 - 15 cc Thaise currypasta, liefst groen, maar rood kan ook, 100 ml dikke cocosmelk gemaak...
-
Arubaanse Pastechi
Categorie: Warm
120 min
Ingredienten: Benodigdheden voor het deeg: · 4 koppen bloem · 1 theelepel zout · 1 eetlepel suiker · 2 eetlepels zonnebloemolie · 2 eetlepels margarine · 1 geklutst eitje · 1 kopje water, Benodigdheden voor het vlees:, · 500 gram geha...
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Roerbak prei met Kerrie