-
Cevapcici (hongaarse gehaktrolletjes)
Categorie: Gerechten, Warm
30 min
Ingredienten: 500 gram rundergehakt, 3 tenen knoflook, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 eetlepels gemalen koriander, 1 ei, 1 ui, peper,zout
-
Lemper met gehaktvulling
Categorie: Warm
120 min
Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben
Ingredienten: ketanrijst, Zout, pandanblad, kokosblok, mager half om half gehakt, uien, goela djawa, trassi, knoflooktenen, salambladeren, kemirienoten, bouillonblokken, kokosblok, Serehstengel, djeruk purut, laos, djintan, kunjit (ge...
-
Spaghettischijven
Categorie: Warm
120 min
Ingredienten: 500 gram spaghetti (gekookt), 2 grote blikjes geconcentreerde tomatenpuree, 25 gram margarine, 100 gram tarwebloem, 1-1/2 deciliter water (= 150 gram = 10 eetlepels), een bouillonblokje (voor 1/4 liter vleesbouillon), ve...
-
Sheftalia (specialiteit uit Cyprus)
Categorie: Vlees, Warm, Warm
30 min
Tijdens mijn vakantie op Cyprus heb ik een aantal nieuwe gerechten leren kennen. En dit is er eentje van.
Het is voor mij altijd een uitdaging om juist dat...
Ingredienten: 500 gram gehakt, half om half, 2 uien, 2 el paneermeel, 1/2 tl. kaneelpoeder, klein bosje peterselie, peper & zout
-
Kalfskroketten van Cees Holtkamp
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 400 gram mager kalfsvlees, 650 gram water, 1 tl peperkorrels, gekneusd, 1 tl zout, Bouquet garni, 80 gram roomboter, 100 gram bloem, 6 gram gelatine, geweekt in koud water, 50 gram slagroom, 2 eidooiers, 1 tl maggi, 1 tl...
-
Kalfskroketten & bitterballen
Categorie: Warm, Warm
180 min
Ingredienten: 500 g mager kalfsvlees, 1 ui, 1 takje peterselie, 1 takje selerij, tijm, zout en peper, 70 g boter, 80 g bloem, 1 dl slagroom, 1 ei, paneermeel, water
-
Vietnamese egg rolls Nem rán (Chả giò)
Categorie: Warm, Warm, Warm
60 min
Dit recept heb ik van mijn dochter, die het leerde maken van de Vietnamese
mensen in het guest-house in Hanoi waar ze een tijdje heeft doorgebracht.
Vertaa...
Ingredienten: 100 gram kipdijvlees of varkensvlees -> heel fijn snijden/blenderen, 100 gram mihoen -> fijnhakken en uitlekken na zacht maken in heet water, 100 gram taugé -> fijnhakken, 25 gram gedroogde paddenstoelen (shiitake of wol...
-
Echte Brabantse worstenbroodjes
Categorie: Bakken, Warm, Warm, Kerst
120 min
Een echte authentieke Brabantse specialiteit is het worstenbroodje en
volgens de traditie wordt het vooral gegeten met Kerstmis (na de
nachtmis) en met Car...
Ingredienten: Het deeg: - 1 kg bloem - 500 ml melk - 150 gram roomboter - 15 gram zout (=5 tl) - 20 gram suiker - 2 zakjes droge gist, De worstjes: - 1 ½ kg gehakt, half-om-half en ongekruid - 2 eieren - 50 ml melk - 150 gr paneermeel...
-
Lumper Indonesische gevulde rijst rol
Categorie: Warm, Koud
45 min
Ingredienten: 1kilo Ketan rijst ,, 500 gram kipfilet, u kunt ook gehakt gebruiken,, 6-8 kemirinoten,, Grote rode Ui,, 5a7 teentjes knoflook,, 1.1/2 theelepel Djinten 1,, 1/2 theelepel Laos,, 1 eetlepel Trassi,, 1 eetlepel ketoembar,...
-
Kippenlevers met Mosterd-Roomsaus
Categorie: Vlees, Warm
45 min
Ingredienten: -400 - 500 gram kippenlevers, ontdaan van de "groene stukjes"., -1 eetlepel bloem, -1 eetlepel gerookte Spaans (gerookt) paprikapoeder, -1 theelepel zout, -1 theelepel vers gemalen zwarte peper, -2 eetlepels roomboter, -...
-
Vietnamese loempia's
Categorie: Overig, Warm
45 min
Ingredienten: 25 gr so-oen, 250 gr taugé, 10 worteltjes, 1/2 spits- of witte kool, 250 gr varkensgehakt, 2 eieren, 3/4 dl maggi-aroma, 6 loempiavellen (diepvries), 1 ei, 5 dl slaolie, Boemboes:, 3 theelepels knoflookpoeder, zout, pep...
-
Het echte Brabantse worstenbroodje
Categorie: Warm, Warm
150 min
Authentiek recept om de echte Brabantse worstenbroodjes zelf te maken.
Ingredienten: Deeg:, 1 kg bloem, 2 pakjes droge gist (15 gram), 10 gram zout, 10 gram suiker, 125 gram boter, 2 eieren, ± 4 dl lauw-warm water of melk, Voor het vlees-vulsel:, 1500 gram gehakt, (1000 gram varkens- en 500 rundergehakt)...
-
Nasischijf
Categorie: Warm
45 min
Ingredienten: 250 gram risottorijst (gewassen), 2 eetlepels olijfolie, 7,5 dl runderbouillon van tablet, 80 gram gesnipperde uien, 50 gram fijn gesneden prei, 50 gram gesneden wortel, 70 gram klein gesneden ham, 1 eetlepel kerriepoede...
-
RIJST Nasi Singapore
Categorie: Rijst, Warm
120 min
Ingredienten: 4 koppen gekookte rijst van de vorige dag, 4 eetlepels rijstolie, 1 eetlepel sesamolie, 4 eetlepels geraspte gember, 6 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd, 4 sjalotten, ragfijn gesnipperd, 1 x 5 cc zwarte peper, 1 x15...
-
Risotto met Garnaal en Sinaasappel
Categorie: Rijst, Warm
50 min
Ingredienten: -300 gram risotto rijst = rond en kort-korrelig (Arborio,Carnaroli,, Vialone Nano), -250 gram gepelde verse garnalen, -1 liter groentebouillon,kippenbouillon of visbouillon,heet, -3 bio-sinaasappels : Hiervan 2 uitpersen...
Recept: Kersentaart zonder bakken uit de koelkast
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers