KookJij

Smoorsticks

Een heerlijk smoorsticks recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Ramon Beuk, de telegraaf
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Smoorsticks te bereiden

Breng de drumsticks op smaak met zout en peper en bak ze in ruim olie in ongeveer 10 minuten mooi bruin. Strooi de nootmuskaat over de kip.

Meng in een maatbeker de rode peper met de tomatenpuree, limoensap, gember, gembersiroop, ketjap, 3 eetlepels sojasaus en de bouillon en pureer het geheel met de staafmixer.

Giet de saus over de kip, plaats een deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur ongeveer een uur smoren. Kook de noedels in ruim water en spoel ze koud. Blancheer de haricots verts 2 minuten in ruim kokend water en spoel ook deze koud.

Bak de haricots verts, als de kip gaar is, in een beetje olie aan en voeg na 1 minuut de noedels toe. Schenk er een eetlepel sojasaus bij en schep goed om. Schep de noedels op het bord zodat een langwerpig hoopje ontstaat. Leg er schuin 2 drumsticks op en druppel er lekker wat saus over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst