KookJij

Slasoep met pancetta

Een heerlijk slasoep met pancetta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Slasoep met pancetta te bereiden

1. Leg de pancetta op de bakplaat. Zet ze 15 minuten in het midden van de oven, op 175°C, of tot het spek lekker knapperig is.
2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappelen, snij ze in stukken. Spoel de rucola.
3. Fruit de ui glazig in de olijfolie. Schep er de knoflook en de aardappelen door. Voeg er de balsamico aan toe en laat 5 minuten heel zacht sudderen. Roer voortdurend om.
4. Voeg er de gevogeltefond en 2,5 dl water aan toe. Dek af en laat 15 minuten koken, of tot de aardappelen goed gaar zijn. Voeg er de rucola aan toe en pureer de soep. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Laat de soep nog 1 minuut doorkoken.
5. Schep ze meteen in borden of kommetjes en werk elke portie af met parmezaan en pancetta.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

cornelis

cornelis zegt:
hoi, ik vond de combinatie van de ingredienten echt super.
al twijfel ik wel over de hoeveelheid rucola.
de foto is wat dat betreft ook niet verglijkbaar met mijn eigen bord! bedankt voor deze smaakervaring.