Klik op foto om te vergroten.
Jonge kabeljauw wordt gul genoemd. Gedroogde kabeljauw noemt men stokvis en gefrituurde stukken kabeljauw worden wel kibbeling genoemd. Skrei is de naam die hij krijgt in de periode tussen december en april wanneer hij vanuit de Barentszzee naar het noordwesten van Noorwegen migreert om te paaien. De naam Skrei is afgeleid van het Vikingwoord skrida, dat zoiets als 'reizen' betekent.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Skreihaasje al reizend de wereld rond
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Skreihaasje al reizend de wereld rond
Een heerlijk skreihaasje al reizend de wereld rond recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke & Elmo
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Skreihaasje al reizend de wereld rond te bereiden
   Groenten grof snijden.
Pasta beetgaar koken.
Vis goed kruiden en +/- 15 min steamen.
Groenten even opwokken en evenzeer kruiden.
Serveer zeer warm op bord en werk af met een takje dille.
										Pasta beetgaar koken.
Vis goed kruiden en +/- 15 min steamen.
Groenten even opwokken en evenzeer kruiden.
Serveer zeer warm op bord en werk af met een takje dille.
                    
derbyke zegt:
In het verhaal is duidelijk vermeld waarom hij skrey word genoemd.
Tegen een kalfje zeg je ook niet koe, een veulen is ook geen paard. Groetjes van ons 3tjes :);):p