KookJij

Sinaasappel gevuld met koffiebavarois ( zie opm )

Een heerlijk sinaasappel gevuld met koffiebavarois ( zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sinaasappel gevuld met koffiebavarois ( zie opm ) te bereiden

Snijd een kapje van de sinaasappel en haal het vruchtvlees er voorzichtig uit.
Haal de partjes vruchtvlees uit de vliesjes.
Week de gelatine in koud water.
Roer de eierdooiers los en roer de koffie erdoor.
Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze op laag vuur of in de magnetron vloeibaar worden.
Roer de gelatine door de koffie en laat deze op een koele plaats geleiachtig worden.
Klop de slagroom lobbig met de suiker en spatel hem door de geleiachtige koffie.
Schep als laatste de sinaasappelpartjes erdoor.
Vul de lege sinaasappels met deze bavarois.
Klop de slagroom met de amandellikeur lobbig.

Serveren:

Zet de gevulde sinaasappelen op bordjes.
Spuit rondom langs de rand toefjes amandellikeur-slagroom op de gevulde sinaasappel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bert Allers

Bert Allers zegt:
Beste Willem :

Ben toch benieuwd hoe de verbouwing dan heeft plaatsgevonden ven het recept.
Mischien kan ik er iets van leren:
We zijn n.l. nooit te oud om te leren.
Kritiek mag:
Maar vertel dan wel wat!!!
willem tilborghs

willem tilborghs zegt:
:(sorry vindt dit toch iets minder, klinken
maar ik ga het wel maken.
ik verbouw het recept wel enig sins.
groetjes willem