KookJij

Sigara Boregi

Een heerlijk sigara boregi recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 20st personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sigara Boregi te bereiden

Ontdooi het fillodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vouw de vellen voorzichtig open en snijd ze in vieren. Bedek het deeg tot gebruik met een vochtige doek. Splits het ei. Verkruimel de feta en meng hem met de eierdooier, de munt, honing en peper naar smaak. Leg in een hoek van een vel fillodeeg een reepje van het fetamengsel. Rol vanaf de punt waar het mengsel ligt het deeg een beetje op in diagonale richting. Vouw dan de punten aan de zijkant naar binnen. Bestrijk het deeg dat nog niet is opgerold met een beetje eiwit en rol het daarna helemaal op. Maak de rest van de boregi op dezelfde manier. Verhit de olie in de frituurpan tot 175 ºC. Frituur de boregi gedurende 1-2 minuten per 5 stuks en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monie

monie zegt:
sorry maar hoe je erbij op er honing en munt in te doen?.Honing doen we er niet in. Verder hoort er peterselie in. Het kan met filodeeg gemaakt worden, maar beter is turkse deeg 'yufka'