KookJij

Siciliaanse kip met olijven

Deze kip stoofpot krijgt een extra intensieve smaak door toevoeging van gedroogde paddenstoelen, ansjovis en olijven. Deze stoofpot kan ook goed in de slowcooker.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie: 705 kCal energie
70 Gram eiwit
39 Gram vet
13 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Siciliaanse kip met olijven te bereiden

  1. Doe de bouillon, wijn en gedroogde paddenstoelen in een pannetje. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Laat het dan afkoelen.
  2. Bestrooi de kippenpootjes met zout en peper, braad ze snel bruin in de olijfolie, Haal uit de pan en leg ze even op een bord of schaal .
  3. Bak de ui en en de knoflook iglazig n het overgebleven braadvet.
  4. Voeg de tomaten, olijven, gedroogde tomaten, ansjovis, kappertjes, wijnazijn, laurierblad, oregano en paddenstoelen met
    vocht toe. Zout en zwarte peper naar smaak.Roer alles goed door.
  5. Voeg de kip eraan toe en laat nu zachtjes sudderen, met een deksel op de pan, tot de kip goed gaar is.
  6. Gebruik je de slowcooker? Doe alles in de cooker op low plm. 4 tot 5 uur. Afhankelijk van de dikte van de kip.
  7. Garneer met gehakte peterselie.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ik heb het originele recept enigszins aangepast door rode wijn in plaats van witte wijn te gebruiken.
In plaats van een hele kip in stukken, kippenpootjes genomen.
Minder knoflook (in plaats van 6 knoflookteentjes, 4 stuks).
Ook de hoeveelheid olijven naar eigen smaak aangepast.
Het is een verrukkelijke stoofpot die je het beste kunt eten met een pasta en een groene salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst