KookJij

Scones

Een heerlijk scones recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: www.joyofbaking.com
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Scones te bereiden

- Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
- Snijd de boter in blokjes van ongeveer 5X5 mm.
- Meng met de hand de boter door de droge ingrediënten.
- Meng de melk, yoghurt en het ei door elkaar en voeg het bij het bloemmengsel.
- Roer dit met een lepel tot het vocht goed is opgenomen. Roer niet langer dan nodig.
- Kneed het deeg voorzichtig op een met bloem bestoven oppervlag. Gebruik zo weinig mogelijk bloem daarvoor.
- Plet de deegbol met de hand tot je een plak hebt van ongeveer 1,5 cm dikte.
- Snijd uit de deegplak vormpjes die je leuk vindt.
- Leg de scones op een, met bakpapier bedekte, bakplaat.
- Bak in een voorverwarmde oven van 190 graden de scones in ongeveer 15 minuten gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst