KookJij

Schuimpjes

Een heerlijk schuimpjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schuimpjes te bereiden

Oven op laagste stand voor verwarmen. Mixer en grote schaal ontvetten met azijn en keukenpapier. Eiwitten stijfkloppen in schoon gemaakte kom. Als de eiwitten stijf zijn, 2 eetlepels poedersuiker in de kom zeven. Daarna nog een minuut mixen. De rest van de poedersuiker door het mengsel scheppen. Schep op een ingevette bakplaat kleine hoopjes van het schuim. Bak de schuimpjes in 2 uur in de voorverwarmde oven op de laagste stand. Na het bakken schuimpjes laten afkoelen op een taartrooster.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

DutchRevenge

DutchRevenge zegt:
Oude recepten maken nog gebruik van gasovens. De laagste stand van een gasoven komt overeen met een temperatuur van 140 graden celsius.
Dat is dus gelijk aan de temperatuur die vaak voor merinque wordt aangehouden.
knoeiwerk

knoeiwerk zegt:
@ JP

Nee, want ik WEET dat het niet werkt. dat is het voordeel van kok en banketbakker zijn he. Dan weet je dingen zonder ze uit te proberen.

Overigens de laagste stand van een oven is UIT. Afgezien daarvan. De oven die ik heb heeft als laatste stand 30 graden. Dat is namelijk om brood te laten rijzen. Eiwit stolt pas bij 60 graden. Dus nogmaals: knoeirecept.
derbyke

derbyke zegt:
Maar nee, geen dom recept al doende leert men... weet je wat geef je mama een bloemetje en alles is vergeven.:);):p
evytjjuuuuh

evytjjuuuuh zegt:
Helemaal mislukt en mijn mama was super boos nu mag ik nooit meer iets bakken en ik heb de bakplaten moeten afschrobben, DOM recept:(:(:(:(:(:(
jp

jp zegt:
@knoeiwerk
Heb je het al eens op deze manier geprobeerd?
Dan zul je zien dat het werkt.
Kijk gerust rond hoor!!! Je bent niets verplicht,
succes met zoeken;)
knoeiwerk

knoeiwerk zegt:
Oven op de laagste stand is zo vaag dat je niet eens moet beginnen met dit recept. Even verder zoeken op internet. Meestal is het 2 eidooiers, 125 gram basterdsuiker, 110 graden een uur. Als ze ongeveer 3 cm groot zijn in diameter.
Karlijn

Karlijn zegt:
Dit recept is niet het goeie recept het echte goeie en lekkere oude recept staat in het boek geesje en de snoepspook ik heb een keer andere gemaakt en die waren heel vies! Tip: doe er wat vanille suiker\aroma of cacao bij dat geeft het net een ander smaakje, maar heel lekker!;)
fame on my own55

fame on my own55 zegt:
Lijkt me best goed Recept!!:) Maar aan de reacties te horen niet:(:?
Nieuwsgierig:p
alexandra

alexandra zegt:
Is niks, alles mislukt.
:(:(
melia

melia zegt:
Ik en mijn moeder hadden het ook gemaakt maar het was mislukt, volgende keer gaan wij het nog een keer maken en dan lezen we eerst wat we moeten doen. xxx Melia:p
yanissa

yanissa zegt:
Hey ik ben heel jong en bak al heel lang maar dit is een van de beste schuimpjesrecepten.
Anna

Anna zegt:
Hoi Joke, ik verplaats je reactie even naar de columnpagina;)
Joke

Joke zegt:
Hoi Anne hoe is het met je voet/beterschap groetjes.Joke stompé
Karlijn

Karlijn zegt:
Weetje, ik bak al heel lang schuimpjes maar niet van internet ik heb het van het boek geesje en het snoep spook daar staan hele leuke recepten in en ik moet zeggen ik heb het zo geprobeerd maar uit het boek is lekkerder en als je er wat cacao bij doet dan heb je chocolade schuimpjes die zijn pas lekker!;)
lisa

lisa zegt:
Bij mij staan ze nu net in de oven, ik heb 3 eiwitten gedaan, toen wilde ik er 160 gram suiker bij doen, maar we hadden niet meer genoeg suiker, dus heb ik maar alles erbij gedaan wat we nog hadden en toen nog wat poedersuiker erbij gestrooid :p
nu maar hopen dat ze lekker worden!