KookJij
Lees meer Lees minder

Warm

Op deze pagina vind je alle warme sauzen om je maaltijd te verrijken. Van zoet tot hartig of pittig. Wat denk je van een heerlijke Stroganoffsaus voor bij je stukje vlees?

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Warm2 recepten

    1. Ingredienten: 3 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, in kwart ringen, 1 grote rode paprika, in reepjes, 2 knoflookteentjes, gesnipperd, 1 kippenbouillontablet opgelost in 3 dl. water, 2 eetlepels bloem, 2 volle eetlepels tomatenpuree, 1 c...
    2. Ingredienten: 3 grote uien, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel azijn, peper en zout, heet water
    3. Ingredienten: 2 tomaten in kleine stukjes (gewoon met velletjes en zaadjes), eventueel 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 0,5 rode paprika in kleine stukjes, 1 madame jeanette (of een ander pittig pepertje) ( zie opm), 1 ui fijngeh...

    4. Ingredienten: 300 gram instant polenta, 1 liter water, 400 cc melk, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel zwarte peper, 3 eetlepels roomboter, 2 sjalotjes, fijn gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd, 2 preien, het wit goed gewass...
    5. Ingredienten: 500 mililiter bouillon, 500 mililiter droge rode wijn, 40 gram boter, 30 gram bloem, peper
    6. Ingredienten: .250 gr rundergehakt, .15 st mie nestjes voor bamie van het merk honig, .250 gr champignons, .1 zak roerbakgroente, .1 zakje mix voor nasi goreng van conimex, .1 rode paprika, .1 ui, .3 knoflook teentjes, .olijfolie, .zo...
    7. Ingredienten: 200 gr gorgonzola pikante, 150 gr Prosciutto Italiano ( parmaham ), 200 gr chorizo ( salami ), 250 gr Parijse champignons, 200 gr rode sjalotjes, 2 teentjes look, 1 citroen uitgeperst, 1 soeplepel vloeibare boter, 2 soep...
    8. Ingredienten: - 200 gram verse basilicum, - ± 6 tal sjalotten, - 150 ml. room, - 50 gram Bavaria blu, - grof zeezout, - vers gemalen zwarte peper

    9. Ingredienten: ½ l bonennat, 1 ui, 45 g bloem, 100 g doorregen rookspek, ¼ dl azijn, peper
    10. Ingredienten: - 2 sjalotjes, - 200 gram champignons, - currypoeder, - een beetje vloeibare honing, - gemalen peper, - 150 ml. room, - een beetje boter
    11. Ingredienten: - 75 gram verse dragon, - 400 ml room, - peper, - zout, - 3 sjalotjes, - boter
    12. Ingredienten: 150 g champignons, in stukken, 2 flinke sjalotten, fijngesnipperd, 2,5 dl runderbouillon, 2 dl witte droge wijn, 1 blikje tomatenpuree, 70 g, 2 el bruine suiker, verse peterselie en dragonblaadjes, boter, zwarte peper en...
    13. Deze saus kun je voor allerlei hapjes en snacks gebruiken, maar ook als begeleider van pasta gerechten. Ik heb begrepen van de Italiaanse vrienden, dat er... Ingredienten: 8 zongedroogde tomaten uit de olie, 1 eetlepel tomatenconcentraat, 1 eetlepel sambal Badjak of Nam Prik Pao, 4 gesnipperde teentjes knoflook, 2 gesnipperde sjalotjes, 24 ontpitte zwarte olijven, 8 eetlepels geroosterde a...

    14. Lekker met alle soorten pasta's Ingredienten: 250 gr. Champignons, 1 zak Fijne groente (Jumbo), 2 theel. Gehakte knoflook, 500 gr. Gekruid half-om-half gehakt, 1 pakje Macaroni stroganoff mix (Honig), 300 gr. Schouderhamblokjes, 1 pakje Gezeefde tomaten, 1,5 dl. Wat...
    15. Ingredienten: Gado Gado:, 1 kleine bloemkool, 250 gram panklare prinsessenbonen, 250 gram geschrapte worteltjes, zout, 1 komkommer, 200 gram taugé, 3 hard gekookte eieren - gepeld en in plakjes of partjes, 3 gepelde kleine vleestomate...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Gevulde koekoek met kruidige appelen
    Gevulde koekoek met kruidige appelen Categorie Gevogelte
    Dit gerecht is heerlijk met gebakken aardappeltjes. Ingredienten: 6 Jonagold-appelen, 4 El Calvados, 180 g verse boerenkaas, 1 Mechelse koekoek, 4 El boter, 1 El honing, 2 eetlepels olijfolie, 1 vanillestokje, mespuntje kaneel, 400 ml kippenbouillon, maiszetmeel, zout, peper
  2. Gebakken kwartels met tijm, delicaat gekruide champignonsaus en sperziebonen
    Gebakken kwartels met tijm, delicaat gekruide champignonsaus en sperziebonen Categorie Gevogelte
    . Ingredienten: 4 kwartels, 80 g boter, 8 takjes verse tijm, 12 kleine, vaste aardappelen, 300 g sperziebonen, 500 g Parijse champignons, 1 El olijfolie, 200 ml room, 1/2 tl 4 specerijen, 4 stengels bieslook, zout, zwarte peper
  3. Pannenkoek met boschampignons en eieren
    Pannenkoek met boschampignons en eieren Categorie Warm
    . Ingredienten: 150 g patisseriebloem, 5 eieren, 40 cl melk, boter, 1 sjalot, 300 g boschampignons, 200 g verse kaas met look en fijne kruiden, rucola, olijfolie, zeezout, zwarte peper van de molen
  4. Franse bonensoep
    Franse bonensoep Categorie Maaltijdsoepen
    . Ingredienten: 2 zakken Franse/Provençaalse roerbakgroente (AH), 3 pakken Tomatientje (Appelsientje), 1 pot (340 gr) Witte bonen in tomatensap, 500 gr. Kalkoenfilet, 1 blokje Kippenbouillon, 4 eetl. Olijfolie, Maggi (hot), Aromat, Pepe
  5. Courgettesaus
    Courgettesaus Categorie Overig
    . Ingredienten: 1 kleine pot Pastasaus, basilicum, 250 gr. Champignons, 1 Courgette, 500 gr. Half-om-half gehakt, gekruid, 1 blikje Tomatenblokjes, 1 Ui, 1 theel. Gehakte knoflook, 2 eetl. Basilicum
  6. Shoarma - prei schotel uit de oven
    Shoarma - prei schotel uit de oven Categorie Ovenschotels
    Een ovenschotel met shoarma en groenten. Lekkere combinatie. Ingredienten: 300 gram vlees,ik had kalfsvlees maar kan ook met kip of varkensvleesreepjes, 3 preien in niet te klein gesneden, 1 grote ui in halve ringen, 125 gram of meer champignons in plakjes of in vieren, 6 aardappelen, geraspt
  7. Brinyal uit India
    Brinyal uit India Categorie Groenten
    Het gerecht heet eigenlijk brinyal thokku en is een zurig-kruidig aubergine gerecht uit India. Het wordt vaak gegeten met pulao (pilav rijst uit India) Ingredienten: 1 flinke grote ui snipperen, 3 teentejs knoflook snipperen, 4 grote tomaten ontzaden en ontvellen en in blokjes snijden, 5 curry blaadjes grof hakken, 2 aubergines in kleine stukjes snijden, 1 x 55 cc kunyit, 3 eetlepels
  8. RIJST : Pilav rijst met noten en gedroogd fruit
    RIJST : Pilav rijst met noten en gedroogd fruit Categorie Rijst
    Oorspronkelijk is pilav (pilaf) een rijstgerecht uit het middenoosten, dat met boter en uien wordt gebakken en vervolgens gegaard met bouillon en kruiden.... Ingredienten: 200 gram basmati rijst, 450 cc kokende kippenbouillon, 6 eetlepels gepelde pistache nootjes, 6 eetlepels geschaafde amandelen, 2 sjalotjes snipperen, 2 teentjes knoflook snipperen, 2 eetlepels (geklaarde) boter, 1 eetlep
  9. Spaanse paëlla
    Spaanse paëlla Categorie Wokken
    . Ingredienten: 1 pak Spaanse Paella (Knorr), 300 gr. Garnalen, roze, 500 gr. Kalkoenfilet, 3 eetl. Vloeibare margarine, 1 Ui, 400 ml Water
  10. Groentesoep (eenvoudig)
    Groentesoep (eenvoudig) Categorie met Groente
    . Ingredienten: 1 pot Basis voor soep groente (vegetarisch) (Maggi), 2 zakken Boeren soepgroente, 75 gr. Vermicelli, 250 gr. Runderpoelet, 250 gr. Soepballetjes, 1,5 liter water, Aromat, Maggi