KookJij
Lees meer Lees minder

Warm

Op deze pagina vind je alle warme sauzen om je maaltijd te verrijken. Van zoet tot hartig of pittig. Wat denk je van een heerlijke Stroganoffsaus voor bij je stukje vlees?

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Warm2 recepten

  1. Oud Hollandsche Uiensaus
    Oud Hollandsche Uiensaus
    Ingredienten: 3 grote uien, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel azijn, peper en zout, heet water
  2. Paprikasaus
    Paprikasaus
    Ingredienten: 3 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, in kwart ringen, 1 grote rode paprika, in reepjes, 2 knoflookteentjes, gesnipperd, 1 kippenbouillontablet opgelost in 3 dl. water, 2 eetlepels bloem, 2 volle eetlepels tomatenpuree, 1 c...
  3. Saus Krioyo, Antilliaanse saus voor bij gebakken vis
    Saus Krioyo, Antilliaanse saus voor bij gebakken vis
    Ingredienten: 2 tomaten in kleine stukjes (gewoon met velletjes en zaadjes), eventueel 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 0,5 rode paprika in kleine stukjes, 1 madame jeanette (of een ander pittig pepertje) ( zie opm), 1 ui fijngeh...

  1. Bami met gehakt
    Bami met gehakt
    Ingredienten: .250 gr rundergehakt, .15 st mie nestjes voor bamie van het merk honig, .250 gr champignons, .1 zak roerbakgroente, .1 zakje mix voor nasi goreng van conimex, .1 rode paprika, .1 ui, .3 knoflook teentjes, .olijfolie, .zo...
  2. Tomaten-uien saus
    Tomaten-uien saus
    Ingredienten: 1 grote ui, 2 teentje knoflook, 2 el fijn gehakte peterselie, 4 pijpjes bieslook, 1/2 tl zout of bouillonpoeder, 4 tomaten of een klein blik gepelde tomaten, Sambal of zoete sambal saus
  3. Saus : Dragonsaus heel simpel en vlug klaar
    Saus : Dragonsaus heel simpel en vlug klaar
    Ingredienten: - 75 gram verse dragon, - 400 ml room, - peper, - zout, - 3 sjalotjes, - boter
  4. Jachtsaus
    Jachtsaus
    Ingredienten: 150 g champignons, in stukken, 2 flinke sjalotten, fijngesnipperd, 2,5 dl runderbouillon, 2 dl witte droge wijn, 1 blikje tomatenpuree, 70 g, 2 el bruine suiker, verse peterselie en dragonblaadjes, boter, zwarte peper en...
  5. Snelle roomsaus bij vis
    Snelle roomsaus bij vis
    Ingredienten: 1/2 blokje groentebouillon, 2 el bloem, 1/2 koffielepeltje zachte mosterd, 80 ml room, ongeveer 150 ml water
  6. Rode wijn-saus
    Rode wijn-saus
    Ingredienten: 500 mililiter bouillon, 500 mililiter droge rode wijn, 40 gram boter, 30 gram bloem, peper
  7. Beurre Blanc Nantaise (Sauce Nantaise)
    Beurre Blanc Nantaise (Sauce Nantaise)
    Aan deze saus is een anecdote verbonden: Eind 19de eeuw is deze saus voor het eerst gemaakt door Clémence Lefeuvre-Praud. Zij was op dat moment nog... Ingredienten: 1 liter visfond, 3 teentjes knoflook snipperen, 3 sjalotjes snipperen, 125 cc droge witte wijn, die geen houtopvoeding heeft gehad, 125 cc Noilly Prat Vermouth, 250 cc slagroom, 250 cc crême fraiche, 125 gram koude roomb...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Ayam Pedis
    Ayam Pedis Categorie Vlees
    Letterlijk vertaald :hete kip.Je kunt dit gerecht net zo heet maken als je wilt.Sambal Badjak is vrij mild,sambal oelek is al scherper en als je sambal geb... Ingredienten: 500 gram kip van de dijen in kleine blokjes gesneden, 3 bombay uien snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 300 cc kippenbouillon, 150 cc ketjap manis, 40 cc witte balsamico azijn, 5 eetlepels palmsuiker, 5 eetlepels H
  2. Onglet in hooi gegaard met geroosterde spruiten en biersausje
    Onglet in hooi gegaard met geroosterde spruiten en biersausje Categorie Vlees
    . Ingredienten: een stuk onglet (ongeveer 1kg), 2 el olijfolie, 50 g boter, 300 g hooi, fleur de sel, peper, 1 boeketje Provençaalse kruiden, 30 g boter, 2 sjalotten, 1 el bloem, 300 ml donker kasteelbier, 3 el peterselie, mosterd, 1el
  3. Aardappelterrine, salade en gepocheerd ei
    Aardappelterrine, salade en gepocheerd ei Categorie Overig
    . Ingredienten: 1/2 kg vastkokende aardappelen, gemengde salade (4 personen), 4 eieren, 80 g boter, peper en zout, 1 scheut azijn, dressing naar keuze
  4. Ovenpannenkoek met Bouquet des Moines, spek, gegrilde groenten en ei
    Ovenpannenkoek met Bouquet des Moines, spek, gegrilde groenten en ei Categorie Ovenschotels
    . Ingredienten: 2 eieren, 150 ml melk, 100 g bloem, 3 el gesmolten boter, zout, 100 ml water, bakboter, 4 el gesmolten boter, 400 g Bouquet des Moines, 225 g plakjes fijngesneden spek, 4 eieren, 4 aardperen, 1/4 knolselder, 1/4 pompoen,
  5. Gebakken hondshaai met krieltjes, jonge prei en kerstomaat
    Gebakken hondshaai met krieltjes, jonge prei en kerstomaat Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    . Ingredienten: 600 g hondshaaifilet, peper en zout, boter, 500 g krieltjes, 1 sjalot, 2 jonge preiwitten, 2 stuks steranijs, 300 g kerstomaatjes, 4 takjes dille
  6. Rog met Zuiderse venkel, kaascrumble en limoen
    Rog met Zuiderse venkel, kaascrumble en limoen Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    . Ingredienten: 4 roggevleugels van elk 300 g, 3 el gehakte dragon, 50 g boter, peper en zout, 2 venkelknollen , olijfolie, 30 g panko (japans broodkruim), 30 g Parmezaanse kaas, 1 limoen, geraspt, 1 kl venkelzaad, 4 el gehakte dille