-
Oud Hollandsche Uiensaus
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 3 grote uien, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel azijn, peper en zout, heet water
-
Saus Krioyo, Antilliaanse saus voor bij gebakken vis
Categorie: Warm, Sauzen
25 min
Ingredienten: 2 tomaten in kleine stukjes (gewoon met velletjes en zaadjes), eventueel 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 0,5 rode paprika in kleine stukjes, 1 madame jeanette (of een ander pittig pepertje) ( zie opm), 1 ui fijngeh...
-
Paprikasaus
Categorie: Warm
15 min
Ingredienten: 3 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, in kwart ringen, 1 grote rode paprika, in reepjes, 2 knoflookteentjes, gesnipperd, 1 kippenbouillontablet opgelost in 3 dl. water, 2 eetlepels bloem, 2 volle eetlepels tomatenpuree, 1 c...
-
Speksaus
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: ½ l bonennat, 1 ui, 45 g bloem, 100 g doorregen rookspek, ¼ dl azijn, peper
-
Saus : Dragonsaus heel simpel en vlug klaar
Categorie: Warm
10 min
Ingredienten: - 75 gram verse dragon, - 400 ml room, - peper, - zout, - 3 sjalotjes, - boter
-
Saus : Porto saus met rozijnen
Categorie: Warm
10 min
Ingredienten: een handvol rozijnen, 2 sjalotjes, grof zeezout, gemalen peper, rozemarijn, citroentijm, een scheut vloeibare honing, flink wat rode porto, boter
-
Sausje met een zachte toets van boursin met fijne kruiden
Categorie: Warm
15 min
Ingredienten: 250 ml room, 150 ml melk, oregano naar belive, 1 potje boursin cuisine met fijne kruiden 250 ml, 1 soeplepel vloeibare boter, 2 soeplepels bloem
-
Sinaasappel Marmelade Saus
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 100 cc siaasappel marmelade, 75 cc verse sinaasappelsap, 1 eetlepel limoensap, 25 cc ketjap manis, 25 cc Dijon mostrerd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd
-
Bali Saus
Categorie: Warm
25 min
Ingredienten: 4 kemirienoten geraspt, 3 el ketjap manis, 2 el santen mix, 2 tl djahé, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 tl sambal oelek, 0,5 el witte basterdsuiker, 1 el citroensap, 1 el (arachide)olie, 2 dl kokend water, 2 el bawang goreng...
-
Snelle roomsaus bij vis
Categorie: Warm, Vis, schaal- en schelpdieren
10 min
Ingredienten: 1/2 blokje groentebouillon, 2 el bloem, 1/2 koffielepeltje zachte mosterd, 80 ml room, ongeveer 150 ml water
-
Sinaasappelsaus voor Vleesgerechten
Categorie: Warm, Koud
60 min
Bekend is eend met sinaasappelsaus.Dat Gaat ook goed met bv varkensvlees en kip.
Ingredienten: 100 cc vers uitgeperste sinaasappelsap, ingekookt tot 50 cc, 1 sinaasappel, tot op vlees geschild en daarna de partjes uit de velletjes gepeuterd, pitten verwijderd, 1 eetlepel sinaasappelzeste, 1 eetlepel sinaasappelmar...
-
Jachtsaus
Categorie: Warm
15 min
Ingredienten: 150 g champignons, in stukken, 2 flinke sjalotten, fijngesnipperd, 2,5 dl runderbouillon, 2 dl witte droge wijn, 1 blikje tomatenpuree, 70 g, 2 el bruine suiker, verse peterselie en dragonblaadjes, boter, zwarte peper en...
-
Saus : Bearnaise saus
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: - 2dl witte wijn, - 2dl witte balsamico azijn, - 3 sjalotten fijn gesneden, - handvol verse dragon, - handvol verse kervel, - handvol verse thijm, - handvol verse bieslook, - gemalen peper, - 3 eierdooiers, - 200 gr bote...
-
Vis naar keuze in roomsausje met Pernod
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: stukje (witte) vis naar keuze, scampi, paling of sint Jakobsvruchten, half glas Pernod, teentje look, sjalot, koffielepeltje visbouillon (poedervorm), - eventueel scheutje verse visbouillon, champignons, garnaaltjes (lie...
-
Sausje met groenten en kokosmelk
Categorie: Sauzen, Warm
20 min
Ingredienten: 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 1/2 gele paprika, 1 stuk courgette, 1/2 ajuin, 250 ml kokosmelk, kippenkruiden, boter
Recept: Estofado de Buey (Spaanse runderstoofschotel)
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Gehaktbroodje pikant
Recept: Brabantse balkenbrij
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal