-
Mayonaise: oeroud recept van Belgische mayonaise, generatie op generatie voor Alkien
Categorie: Sauzen, Koud
15 min
Deze mayonaise heb ik van kinds af geleerd te maken van mijn moeder en zo van generatie tot generatie.
Vroeger maakten we hem zelf nu komt hij gewoon uit d...
Ingredienten: 4 eierdooiers, 1 eetlepel natuurazijn, 1 eetlepel mosterd, +/- 4 dl zonnebloemolie, citroensap, peper, zout
-
Rode uiensaus voor bij de shoarma
Categorie: Koud
15 min
Lekkere saus voor bij de shoarma
Ingredienten: zonnebloemolie, tomatenpuree, uien, halve komkommer, fijn gesneden peterselie en koriander, wittewijnazijn, suiker, tabasco, zout, zwarte peper naar smaak
-
Rawit sambal
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: Rawit, Suiker, Trassi, Bouillonblokje, Ui, Tomaat, Tomatenketchup, Zonnebloemolie
-
Sausjes bij gourmet of fondue
Categorie: Sauzen, Koud
30 min
Ingredienten: Duvelkessaus:, 4 eetlepels mayonaise of halvanaise, Twee eetlepels creme fraiche, 1/2 zeer fijngesneden uitje, Een eetlepel kerriepoeder of hot curry, Twee eetl. jus'dorange, Suiker of een zoetstof, zout, fijngesneden bi...
-
Madame Jeanette sambal
Categorie: Koud
30 min
Een goed pittige sambal, niet voor mensen die niet van pittig houden.
Ingredienten: Madame Jeanette, Suiker, Citroensap, Zout, Zonnebloemolie, Azijn, Knoflook, Uien
-
Wildkruiden St. Hubertus
Categorie: Koud
10 min
St. Hubertus is de patroonheilige van de jacht. Niet gek dus dat er een
melange van wildkruiden naar hem vernoemd is. Ik kwam deze mix
toevallig tegen op I...
Ingredienten: 6-8 jeneverbessen, enkele takjes verse tijm (of 1 tl gedroogd), 1 laurierblad (vers of gedroogd), versgemalen zwarte peper, 1 tl korianderzaadjes, enkele blaadjes salie, fijngesnipperd (of 1 tl gedroogd), een stukj...
-
Honingmosterdsaus
Categorie: Koud, Koud
5 min
Ingredienten: - 1 eetlepel mosterd, - 1 eetlepel honing, - 2 eetlepels olijfolie, - 50 ml melk, - Zout en peper
-
Ketjapsaus
Categorie: Koud
10 min
Ingredienten: 1 gesnipperde ui, 1-2 teentjes uitgeperste knoflook, 4 eetlepels water, 100 ml ketjap manis, 1 eetlepel azijn, 2 theelepels donkere basterdsuiker, 1-2 theelepels sambaloelek, 1 theelepel maizena
-
Rode saus voor bij de Shoarma
Categorie: Bijgerechten, Koud
10 min
Ingredienten: 2 blikken met tomatenblokjes (heel goed uit laten lekken), 2 grote uien (heel fijn gesnipperd), 1 a 2 rode pepertjes (zaadjes er uit en fijn snipperen), scheutje olijfolie
-
Saus: pittige mosselsaus
Categorie: Koud
5 min
Ingredienten: -mayonaise 5 eetlepels, -1eetlepel gehakte dille, -1eetlepel mosterd, -1eetlepel witte wijn, -grof gemalen peper, -een beetje lookpasta
-
Mosselsausjes en dips
Categorie: Koud
20 min
Deze keer heb ik de mosselen naturel gekookt met prei, ui, wortel, een
blaadje laurier, peper,zout en witte wijn. De sausjes maakten het helemaal
af.
Ik ha...
Ingredienten: Klassieke mosselsaus: - 1 el fijne mosterd - 5 el mayonaise - 2 el witte wijn - zout en peper, Citroen aioli: - 2 teentjes knoflook - 1 tl grof zeezout - 1 ei - 3 el citroensap - 200 ml zonnebloemolie - fijngeraspte schi...
-
Sinaasappelsaus voor Vleesgerechten
Categorie: Warm, Koud
60 min
Bekend is eend met sinaasappelsaus.Dat Gaat ook goed met bv varkensvlees en kip.
Ingredienten: 100 cc vers uitgeperste sinaasappelsap, ingekookt tot 50 cc, 1 sinaasappel, tot op vlees geschild en daarna de partjes uit de velletjes gepeuterd, pitten verwijderd, 1 eetlepel sinaasappelzeste, 1 eetlepel sinaasappelmar...
-
Knoflooksaus, altijd beter dan uit een flesje
Categorie: Koud, Sauzen
15 min
Dit is steevast de saus die ik moet maken voor bij de bbq, thuis; of op een feestje. Ook heerlijk bij een mosselpannetje. Met de hoeveelheden moet je een b...
Ingredienten: fritessaus of mayonaise, slasaus, 10 teentjes knoflook, schepje (hete) mosterd, scheutje azijn, snufje zout, peper uit de molen, 1 theelepel dille of thijm, snuf chilipoeder
-
Sambal
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: 500g rode pepers (groen of mix kan ook, andere soorten ook geen probleem. Experimenteer hiermee), 1 grote ui, 8-10 teentjes knoflook (naar smaak), 1 eetlepel zout, 3 eetlepels bruine- of donkerbruine basterdsuiker, 2 dl...
-
Guacamole (in deze samenstelling in te vriezen)
Categorie: Koud, Bijgerechten
30 min
Heerlijke zelfgemaakte guacamole, daar kan geen potje tegen op!
Ingredienten: 2 volrijpe avocado's, 2 tenen knoflook, 1 sjalotje, 1 groene peper, 2 gepelde pomedori tomaten, sap van 1 citroen, beetje kristal suiker, handje vol verse koriander, (vooral niet teveel omdat het snel overheerst), vers g...
Recept: Estofado de Buey (Spaanse runderstoofschotel)
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Gehaktbroodje pikant
Recept: Brabantse balkenbrij
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal