KookJij

Saus GG en GD Variaties

Een heerlijk saus gg en gd variaties recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 - 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Saus GG en GD Variaties te bereiden

VARIATIE I
***************
1).Doe de azijn, ansjovisfiletjes, de kruiden in de blender en draai daarvan een gladde homogene massa.
2).Meng daarin een eidooier.
3).Druppelsgewijs bij een draaiende motor de olie er bij gieten tot een lobbige saus ontstaat.
4).Nu de room er bij doen en even door kloppen. Koud wegzetten
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
VARIATIE II
***************
1).Doe alle ingrediënten bij elkaar en klop hiervan een homogene dipsaus. Zet koud weg.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
VARIATIE III (zonder mayonaise)
1).Doe de yoghurt in de blender en ook de peterselie, dragon, uien en bieslook. Draai een glad homogeen groen mengsel
2).Doe de melk in een glazen schaal en daar bij in de roomkaas. Zet dit in de magnetron en verhit dit op halve kracht. Telkens om de 1/2 - 1/1 minuut de schaal uit de magnetron halen en roeren, tot de roomkaas geheel met de melk is versmolten.
3).Haal definitief uit de magnetron en laat iets afkoelen. Roer er dan het yoghurt-kruidenmengsel door tot een homogene saus. Gebruik eventueel meer melk als de saus te dik blijft.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

--> Deze sausen zijn uitermate geschikt als dressing op/bij allerlei salades.
-->De sausen kunnen ook heel goed worden gebruikt bij allerlei gefrituurde hapjes met of zonder jasje van frituurbeslag.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Liske,
Waarschijnlijk gaat het ook wel op jouw manier.
Door kaas en melk in de magnetron te verwarmen lost echter de kaas wat gemakkelijker op in de melk zonder klontjes achter te laten.Het gaat overigens vrij snel.
Groetjes,Jan A
Liske

Liske zegt:
Hallo Jan. Is het perse nodig om de roomkaas /melk in de magnetron op te warmen? Als je de roomkaas met een vork prakt en roert, dan krijg je toch ook een zachte homogene massa die met elkaar is versmolten? Dat is mijn ervaring namelijk. Of gebruik je de magnetron om een andere reden? Groetjes, Lis.