KookJij

Recept voor Sauce Vierge met Limoen en Avocado

Sauce Vierge is een bekende "dressing saus" voor gegrillde vis en gevogelte. Normaal bestaat de saus uit goede olijfolie, tomaat, ui en sjalot met enkele groene kruiden. De hieronder staande saus is een sauce vierge verrijkt met avocado en de citroen is verruild voor limoen. Oorspronkelijk een Franse saus. De aangepaste saus wordt vooral gebruikt in het zuiden van de USA, Midden Amerika en Australie.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Doe alle ingredienten behalve de gesnipperde blaadjes in een flinke kom.
  2. Verwarm die kom au bain marie, tot de inhoud lauwwarm is geworden.
  3. Vlak voor het gebruik de gesnipperde blaadjes van de groene kruiden er door roeren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Zoals hierboven al gezegd, komt de saus oorspronkelijk uit Frankrijk. Je zou kunnen zeggen, dat het huidige recept een fusie-recept is met als oorsprong Frankrijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst