KookJij

Recept voor sate saus

Een heerlijk sate saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: ? personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

melk in een pan doen.
doe daarbij de pindakaas-sambal-knoflook-vetsin-djahe-ketjap-maggie en de suiker.
Roer alles tot een mooie saus.
als hij te dik is doe er dan natuurlijk iets meer melk in.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin

Erwin zegt:
We wonen nu een half jaar in Canada (Kingston ON). Ik red me tot nu toe met de Wyko satehsaus pasta die je met water moet vermengen. Iedereen die langs komt uit NL keemt een paar potten mee.
Ik heb het eens geprobeerd met gemalen Pinda puree die je hier in de winkel kan kopen als soort van eco-pindakaas. Dat was niet wat. To be continued...:D
Vincent

Vincent zegt:
Ik woon zelf in de Boliviaanse amazone, en ik kan nog net pindas krijgen. Ik rooster die eerst, maal ze dan in een keukenapparaat met water en poedermelk. Verder pas ik ongeveer hetzelfde recept toe als hierboven. Een hele klus, dus als je iemand pindakaas of satesaus op kan laten sturen.....
Succes, laat het me weten als je zelf succes hebt met pindas malen!
Ellen

Ellen zegt:
het kan elke soort pindakaas zijn, ik woon in California en ik koop hier de goedkoopste pindakaas, gebruik alleen wel 5 eetlepels ervan. Waar gan je naar toe emigreren?
groetjes Ellen www.elleninamerika.com
Erwin

Erwin zegt:
Enig idee hoe je dit zonder calve pindakaas ook kan bereiden? We gaan emigreren naar een land waar Calve geen plaats in de supermarkt heeft. Laat staan sateh saus. Moet ik dan straks pinda's gaan malen of zo?